Sağlık

ÇİÇEK HASTALIĞI AŞI İLE GEÇİYOR…

Çiçek aşısı, birden fazla deri delinmesi yoluyla uygulandı ve bu aşılama yöntemi, yerel bakterileri aşılama bölgesine sokmuş oldu. Çiçek aşısına karşı bağışıklık tepkisinde bakterilerin rolünü araştırmak için araştırmacılar, mikropsuz farelerin..

ÇİÇEK HASTALIĞI AŞI İLE GEÇİYOR…

Çiçek aşısı, birden fazla deri delinmesi yoluyla uygulandı ve bu aşılama yöntemi, yerel bakterileri aşılama bölgesine sokmuş oldu.

Çiçek aşısına karşı bağışıklık tepkisinde bakterilerin rolünü araştırmak için araştırmacılar, mikropsuz farelerin yanı sıra bazıları antibiyotiklerle tedavi edilen normal fareleri içeren bir fare modeli kullandılar. Fareler aşı virüsü ile aşılandı, ardından araştırmacılar her grubun bağışıklık tepkilerini analiz etti. Araştırmacılar, mikropsuz olmayan farelerin intradermal aşılanmasından sonra cilt mikrobiyotasında 1000 kat artış, daha büyük lezyonlar ve daha yüksek antikor seviyeleri buldular, bu da bakterilerin varlığında cilt bazlı iltihaplanma tepkisinin arttığını gösteriyor. Mikropsuz veya antibiyotikle tedavi edilen hayvanlarda enfeksiyonla ilgili daha küçük lezyonlar ve daha az cilt iltihabı vardı. Bununla birlikte, tüm gruplar eşit sayıda hafıza T hücresine ve yeniden enfeksiyona karşı benzer korumaya sahipti. Çalışma, farelerin aşı virüsü ile aşılanmasıyla sınırlıydı ve farelerdeki bu sonuçların diğer aşılara mı yoksa insanların aşılarına mı yansıtılabileceğini belirlemek için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor. Yazarlara göre, “Bu çalışma, dermal aşılamayı takiben bağışıklık tepkisini arttırmada ortak bakterilerin rolünü vurgulamaktadır ve dermal aşılama ile verilen bulaşıcı çiçek virüslerine veya diğer viral vektörlere dayanan diğer aşılar için etkileri vardır. “Çiçek hastalığı aşısı ile dermal aşılamanın yerel bakterilerde büyük bir artışa yol açtığını, bunun da aşı lezyon boyutunu arttırdığını ve bağışıklık tepkisini etkilediğini keşfettik

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL