Elazığ

ELAZIĞ’DA ÖZEL BİR OKULDA SKANDAL!

Elazığ’da özel bir okulda üst üste yaşanan skandallar herkesi şok etti. Okulda yaşananlardan dolayı öğrencilerin psikolojilerinin bozulduğunu iddia eden veliler, özellikle okul müdüründen şikayetçi olduklarını belirttiler.   Elazığ’da faaliyet gösteren..

ELAZIĞ’DA ÖZEL BİR OKULDA SKANDAL!

Elazığ’da özel bir okulda üst üste yaşanan skandallar herkesi şok etti. Okulda yaşananlardan dolayı öğrencilerin psikolojilerinin bozulduğunu iddia eden veliler, özellikle okul müdüründen şikayetçi olduklarını belirttiler.

 

Elazığ’da faaliyet gösteren özel bir kolejin öğrencileri ve velileri çok ciddi mağduriyet içerisindeler. Veliler ile yaptığımız görüşmede, çocuklarını okula almadıklarını öğretmenlerin ‘Gelme var yazarız’ deyip, yok yazdıklarını belirttiler. Ayrıca okulda laboratuvar ve atölye olmadığını söylediler. En şok edici açıklama ise, okulda karanlık bir odanın bulunduğunu ve oraya bazı öğrencilerin kapatıldığını ifade ettiler. Bunların haricinde erkek, kız öğrencilere ve kadın öğretmenlere tacizde bulunulduğunu ve bununla ilgili Cimer’e çok defa yazdıklarını ancak hiçbir sonuca ulaşamadıklarını dile getirdiler. Valiliğe ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çok defa şikayet edilmesine rağmen, herhangi bir girişimde bulunulmadığını belirttiler. Bizim de aklımıza şu soru geliyor, “Acaba Elazığ Valiliği’nde ve Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bu okulu kim koruyor?”
Yaptığımız araştırmalar doğrultusunda, Elazığ’da bulunan bahsi geçen kolejin devletten destek aldığını, laboratuvar ve atölye olmamasına rağmen müfettişlerin görmezden geldiğini, taciz vakalarından dolayı okulda çok defa bıçaklarla, sopalarla kavga çıktığını, asgari ücret vermeyip farkı geri alınan öğretmenler ve bunu bilmesine rağmen göz yuman bir Milli Eğitim Müdürlüğü olduğunu ve maaşın üstünü geri alıyorlar diye müfettişe söyleyen ancak bu itirafa rağmen işinden olan ve hiçbir işlem yapılmayan bir okul olduğunu tespit ettik. Ayrıca öğretmenlerin eski asgari ücretten değerlendirildiği ve yeni asgari ücret yatırılıp farkı geri alındığını öğretmen ifadesi ile resmi müfettiş raporu olmasına karşın acaba okulda akrabası çalışan bir yetkili mi okulu koruyor? Bu konuda Elazığ Valiliği’nin, Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hatta Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve İç İşleri Bakanlığı’nın da bu konuya müdahale etmesi gerekiyor. Çünkü burada eğitim suçu işleniyor, öğrencilere ve öğretmenlere uygulanan bir taciz söz konusudur.
Bütün bu iddialar üzerine Elazığ Valiliği’ni ve Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz. Elazığ’da devlet destekli okullar yeterince denetlenmediğinden maalesef gençliğimiz büyük zarar görüyor. Okula gelme ama var yazarız diyerek yeter ki devletten ödenek alalım diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. İşsiz olduğu için eski asgari ücrete mahkum edilen öğretmenlerimize sahip çıkalım. En önemlisi ilimiz gençliğine sahip çıkalım. Bu okulla ilgili bütün deliller elimizde mevcuttur. Eğer Valilikte ya da Milli Eğitim Müdürlüğü’nde herhangi bir yetkili bu okulu koruyorsa, bu ismi de gerekirse yayınlarız.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL