Elazığ

İPEKBÖCEKÇİLİĞİ İÇİN ÜCRETSİZ DUT FİDANI DAĞITIMI YAPILACAK

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı bünyesinde kurulan İpekböceği Yetiştiriciliği İcra Komitesi’nin çalışmaları kapsamında Elazığ Bölge Müdürlüğü işbirliğinde 25 Mart Cuma günü saat 10.00 da Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık alanında..

İPEKBÖCEKÇİLİĞİ İÇİN ÜCRETSİZ DUT FİDANI DAĞITIMI YAPILACAK

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı bünyesinde kurulan İpekböceği Yetiştiriciliği İcra Komitesi’nin çalışmaları kapsamında Elazığ Bölge Müdürlüğü işbirliğinde 25 Mart Cuma günü saat 10.00 da Orman Bölge Müdürlüğü Fidanlık alanında ipekböcekçiliği yapan veya yapmayı planlayan çiftçilere ücretsiz dut fidanı dağıtımı yapılacaktır…

Proje sonuna kadar 100 bin fidan dağıtımı hedefleniyor…

İpekböceği Yetiştiriciliği İcra Komitesi Başkanı Fırat Üniversitesi Öğr. Gör. Mustafa Yüce konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı bünyesinde kurulan İpekböceği Yetiştiriciliği İcra Komitesi’nin çalışmaları kapsamında ‘Elazığ İlinde İpekböceği Yetiştiriciliğinin ve İpekli Dokumaların Yeniden Hayata Geçirilmesi Projesi’ adı altında bir yol haritası ortaya çıkarmıştır. Komite üyeleri ilimizde 5 yıl gibi kısa vadede en az 500 kutu İpekböceğinin Yetiştirilebileceğini ve 18.000 kg koza hasadının yapılabileceğini ön görmüştür. İpekböceği Kozalarının  Pazar problemi bulunmamaktadır. Üretilen tüm Kozalar Kozabirlik tarafından satın alınmaktadır.

Tüm Dünya’da ve Ülkemizde İpekli ürünlere olan talep hızla artmakta ve Koza üretimi artan bu ihtiyacın çok altında kalmaktadır. Komite üyelerimiz Ülkemizin İpek Elyafı ihtiyaçlarının önemli bir kısmını Elazığlı çiftçilerin elinden temin etmeyi hedeflemektedir. Projemiz kapsamında Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından geçen 2 yıl içerisinde yaklaşık 41.000 adet dut fidanı ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Orman Bölge Müdürlüğümüzün fidanlık alanında 25 Mart Cuma günü saat 10.00’da düzenlenecek Dut Fidanı Dağıtım Töreni ile 6.512 adet daha dut fidanı ücretsiz olarak kayıtlı çiftçilerimize dağıtılacaktır.  Bununla birlikte ilave çiftçi müracaatları ile 50.000 adet dut fidanın ücretsiz olarak dağıtılması hedef olarak alınacaktır.

 Bu proje, Elazığ Valiliği, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve ilgili TOBB İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu, Fırat Üniversitesi, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve S.S. Bursa Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KOZABİRLİK) ortak çalışması ile hayata geçirilmiştir. Tüm paydaş kuruluşların senkronize çalışmaları  takdir edilecek boyutadır. Bahsedilen paydaş kurumlara ve ilgi gösteren çiftçilerimize başarılar diler, teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL