Dünya

240 MİLYON İNSANI ETKİLEYEN TEHLİKE!…

Ulusal Hava Durumu İdaresi’nden edinilen bilgiye göre, Kuzey Kutbu’ndan gelerek ABD ve Kanada’nın neredeyse tamamında etkisini gösteren dondurucu rüzgarların hafta sonu boyunca devam edeceği kaydedildi.   Kar fırtınaları Kuzey Amerika’yı..

240 MİLYON İNSANI ETKİLEYEN TEHLİKE!…

Ulusal Hava Durumu İdaresi’nden edinilen bilgiye göre, Kuzey Kutbu’ndan gelerek ABD ve Kanada’nın neredeyse tamamında etkisini gösteren dondurucu rüzgarların hafta sonu boyunca devam edeceği kaydedildi.

 

Kar fırtınaları Kuzey Amerika’yı vurdu. ABD ve Kanada’nın neredeyse tamamında etkili olan dondurucu soğuklar en az 12 kişinin ölümüne yol açarken ABD’de birçok kıyı bölgesinde yerleşimler sular altında kaldı.

ABD genelinde on yıllardır görülmemiş bir soğuk hava dalgasından etkileneceği belirtiliyor.

EKSİ 50 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Meteorolojiden yapıla açıklamada, ABD’deki hava durumunun son yılların en dondurucu soğuk hava dalgasının yaşanacağını gösterdiği vurgulandı. Birçok yerde alarm durumuna geçilirken bazı yerlerde sıcaklığın eksi 50 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Uzmanlar, aşırı soğukların donma olaylarına yol açacağına dikkat çekerek ani soğukların kan akışını engelleyerek dokuların ölmesine yol açtığını, bu nedenle insanların dışarıda fazla kalmaması gerektiğini bildirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL