Dünya

Yapılan son araştırma, Grönland’ın bazı bölgelerinde hava sıcaklığının son 1000 yıldaki en yüksek seviyeye ulaştığını meydana çıkardı.   Grönland’ın kuzey kesiminde sıcaklıkların 20. yüzyıla göre 1.5 santigrat derece (2.7 Fahrenheit) arttığı, termometrelerin son 1000..

Yapılan son araştırma, Grönland’ın bazı bölgelerinde hava sıcaklığının son 1000 yıldaki en yüksek seviyeye ulaştığını meydana çıkardı.

 

Grönland’ın kuzey kesiminde sıcaklıkların 20. yüzyıla göre 1.5 santigrat derece (2.7 Fahrenheit) arttığı, termometrelerin son 1000 yıldaki en yüksek ısıyı ölçtüğü belirtildi.
Bilim adamları, buz tabakaları ve buz çekirdeklerinden aldıkları örnekler üzerinde yaptığı çalışmayla, sıcaklıkların 1995’ten bu yana hızlı bir artış geçtiğini tespit etti.

“Kuzey Grönland ısınması konusunda çok endişelenmeliyiz. Çünkü o bölgede geniş gelgit buzulları ve bir buz akıntısı şeklinde bir düzine uyuyan dev var” diyen araştırmacılar, Grönland’ın uzun vadeli sıcaklık değişimleri hakkında bilgi verdi.

Buz çekirdeklerinin analiz edilmesi için uzun bir zamana ihtiyaç duyulurken, buz çekirdeklerinden elde edilen veriler en son 1995’te güncellenmiş ve daha önce Grönland’ın Arktik bölgesinin, diğer bölgeler kadar hızlı ısınmadığı ileri sürülmüştü.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL