Elazığ

SİVRİCE İÇİN BİLİMSEL ÇALIŞMA

Elazığ’da  turizmi geliştirmek amacıyla hazırlanan” Sivrice İlçesi Spor Turizmi Potansiyelinin Analizi”adlı tez çalışması YÖK Tez Merkezi tarafından erişime açıldı. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü  Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim..

SİVRİCE İÇİN BİLİMSEL ÇALIŞMA
Elazığ’da  turizmi geliştirmek amacıyla hazırlanan” Sivrice İlçesi Spor Turizmi Potansiyelinin Analizi”adlı tez çalışması YÖK Tez Merkezi tarafından erişime açıldı.
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü  Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı öğrencisi Enver Yabancı tarafından hazırlanan çalışma, Sivrice İlçesinin turizm potansiyelini belirlemeye yönelik en kapsamlı ilk bilimsel araştırma özelliği taşımaktadır.
Çalışmada, Elazığ merkez ve ilçelerinin yıllara göre turist sayıları ve turizm gelirleri diğer illerle mukayesesi yapılarak mevcut turizm durumu belirlenmeye çalışılmıştır.Yapılan karşılaştırmalarda ise,Elazığ ilinin turizmde diğer destinasyonlara göre istenilen düzeyde olmadığı sonucuna varılmıştır.
Çalışmada,Sivrice ilçesinin mevcut spor turizmi ayrıntılı bir şekilde  incelenmiş, İlçede turizmin gelişmesinin önündeki engeller belirlenmiş ve bu engelleri ortadan kaldıracak çözüm önerileri ve paydaşların yapacağı çalışmalar sunulmuştur.
Çalışmanın,Elazığ ilinin turizm liginde söz sahibi olabilmesine katkıda bulunacağı düşünülmektedir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL