Son yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuç; 6 ila 12 ay arasında otizmin başladığı ve bu durumun erken teşhis ile önlenebilir bir hastalık olabileceği belirtildi. İlk kez, Bebek Beyin..
Son yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuç; 6 ila 12 ay arasında otizmin başladığı ve bu durumun erken teşhis ile önlenebilir bir hastalık olabileceği belirtildi.
İlk kez, Bebek Beyin Görüntüleme Çalışması (IBIS) Ağından yararlanan araştırmacılar, AMİGDALA denilen beynin bir bölümünde bebeklik döneminde çok hızlı büyüdüğünü göstermek için manyetik rezonans görüntülemeyi (MRI) kullandılar. Aşırı büyüme, otizmin ayırt edici davranışlarının tam olarak ortaya çıktığı yaştan önce, 6 ila 12 ay arasında başlar ve bu durumun en erken teşhisini sağlar. Daha sonra otizm teşhisi konan bebeklerde artan amigdala büyümesi gözlemlendi.
Bilim insanları “Ayrıca, ilk yıldaki aşırı amigdala büyüme oranının, çocuğun iki yaşındaki sosyal eksiklikleri ile bağlantılı olduğunu bulduk. Gelişimsel Engelliler için, bebeklik döneminde amigdala ne kadar hızlı büyürse, bir yıl sonra otizm teşhisi konduğunda çocuğun gösterdiği sosyal zorluklar o kadar artıyor.” diyor. Otizm belirtileri ortaya çıkmadan önce amigdala aşırı büyümesini belgeleyen ilk araştırma olan bu araştırma oldu.
Araştırmada ortaya çıkan sonuç; müdahaleleri başlatmak ve otizm geliştirme olasılığı en yüksek olan çocukları desteklemek için ilk yıl olabilecek en uygun zamanı önermektedir. Semptomatik bir müdahalenin odak noktası, sosyal semptomlar ortaya çıkmadan önce bebeklerde görsel ve diğer duyusal süreçleri geliştirmek olabilir.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)