Siyaset

Bugün bizleri makamında güzel bir şekilde ağırlayan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran ile birlikteyiz. Bir farklılık yapıp Parti binasında değil, Sayın Başkan’ın kendi kişisel ofisinde..

Bugün bizleri makamında güzel bir şekilde ağırlayan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran ile birlikteyiz. Bir farklılık yapıp Parti binasında değil, Sayın Başkan’ın kendi kişisel ofisinde buluştuk. Siyasete geçmeden önce Av. Coşkun Çağlar Duran kimdir, nerede doğmuştur, nerede okumuştur gibi soruları cevaplandırmak istedik. Av. Coşkun Çağlar Duran, 1976 yılında Maden İlçesinin Durmuştepe Köyü’nde dünyaya gelmiştir. Hukuk Fakültesi mezunu olan Coşkun Çağlar Duran Elazığ’da serbest Avukatlık yapmaktadır. Evli olan sayın başkanın Ayrıca bir kız bir erkek olmak üzere, iki de çocuğu var.

“BİZİM GÖREVİMİZ, HALKI DİNLEMEK”

Siyasete gelecek olursak, Av. Coşkun Çağlar Duran atadan dededen beri gönül verdiği Cumhuriyet Halk Partili ve 25 senedir partide il sekreterliği dahil olmak üzere çeşitli görevlerde yer aldığını ifade ediyor. Yaklaşık 15 aydır da Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı olarak, görev yapmaya devam ediyor. Sayın Başkan’ın ilk çalışması, ilçe gezileri olmuş, sonra il merkezinde muhtarlara yönelik ziyaretler gerçekleştirmiş. Yazın da ilçe köylere ziyaretlerde bulunduğunu ve neredeyse tamamına gittiğini ifade ediyor. Daha sonra mahalle gezilerine başlamış. Ancak bu mahalle gezileri, “Selamün Aleyküm Muhtar, nasılsın, hadi bir iki esnaf gezelim, tamam bütün mahalleyi dolaştık bize eyvallah” şeklinde değil, bütün esnafların tek tek halini hatırını sorarak ziyaretler düzenlemişler. 41 mahalleden yaklaşık 27 mahalleyi bitirmişler. Sayın Başkan, aslında 41 mahalleyi 41 günde ziyaret ederiz düşüncesiyle yola çıkmışlar. Yalnız evdeki hesap çarşıya uymamış. Çünkü Sanayi Mahallesi’ni 6 günde, Üniversite Mahallesi’ni 3 günde diğer mahallelerde de 3-5 gün gibi bir sürede ziyaretlerde bulunmuşlar. 27 mahalleyi yaklaşık olarak 2-2,5 ayda tamamlamışlar. Bunun nedeni olarak da, yukarıda bahsedilen sebepten dolayı yani herkesin tek tek halini hatırını sormaktan bir de vatandaşlarımızın dertli olmasından kaynaklanmış. Yani Sayın Başkan ve ekibi hangi esnafın kapısından içeri girse ve Selamün Aleyküm dese hemen esnaf ne sıkıntısı varsa, uzun uzadıya anlatmaya başlamışlar. Başkan da, “Halk dertli biz ne yapalım? Bizim görevimiz, halkı dinlemek ve elimizden geldiğince çözüm bulmaya çalışmak” ifadelerini kullanıyor. Ayrıca Sayın Başkan, bundan sonra kim mahalle gezilerini 3-5 saatte ya da 1 günde tamamladım derse, ona da inanmayacağını ekliyor. Yani bundan sonra biz de inanmama kararı aldık. Çünkü burada tecrübe konuşuyor, biz tecrübeye saygı duyarız. Bunun haricinde Sayın Başkan, önümüzdeki haftadan itibaren kalan 14 mahalleyi tamamlayacaklarını belirtiyor. Tabi havalar çok sert geçmezse diye de ilave ediyor. Ama ne olursa olsun seçim sürecinde de olsak, 41 mahalle programını bitireceklerini belirterek, bu konudaki kararlığını da ortaya koymayı ihmal etmiyor. Vatandaşların sorunlarını, sıkıntılarını tek tek dinleyerek, çözüm bulmaya çalıştıkları ve daha fazla vatandaşa ulaşmak için gayret gösterdiklerinden dolayı CHP Elazığ İl Başkanı Sayın Av. Coşkun Çağlar Duran’ı ve ekibini tebrik ediyoruz. Sayın Başkan ile yaptığımız röportaj elbette bu kadar değil, çok daha farklı konularla ilgili konuştuk. Sonraki yazılarda devam edeceğiz. Bu yüzden takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL