Elazığ Arıcak’a bağlı Üçocak Beldesi Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, beldede yaptığı ve yapacağı projelerden ve ülke ekonomisine bulunacağı katkılardan bahsetti. Sözlere kendini tanıtarak başlayan Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, “Evli..
Elazığ Arıcak’a bağlı Üçocak Beldesi Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, beldede yaptığı ve yapacağı projelerden ve ülke ekonomisine bulunacağı katkılardan bahsetti.
Sözlere kendini tanıtarak başlayan Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, “Evli ve 4 çocuk babasıyım. 1994 yılından beri belediyenin içerisinde 3 dönem mali hizmetler bölümünde çalıştım. 3 dönem de belediye başkanlığı yürütmekteyim. Bu görevi vatandaşların hizmetkârı olarak yürütmekteyiz. 2009 yılından bu yana başkanlık yapıyorum, bizim belde 1994 yılında köyden beldeye geçti. Bizler 2009 yılından göreve geldiğimizde ilk geldiğimizde belediyenin içme suyu, kanal su sıkıntısı vardı. Su yetersizdi beldenin bir tarafına su akarken diğer tarafını akmıyordu. Çevre düzenlemesi, altyapı, eğitim sorunu, sağlık sorunu gibi sorunlar vardı” dedi.
“BELDEMİZDE 50 YILA KADAR EĞİTİM VE SU SORUNU OLMAYACAK ŞEKİLDE PROJEMİZİ YAPTIK”
Eğitim ve su sorunu olmayacak şekilde projeler ürettiğini ifade eden Yegül, “2009 yılında biz göreve ilk başlar başlamaz eğitim ile başladık. Eğitim, belediyenin asil görevlerinden değildi, fakat biz bunu takip edip beldemizin okul sorununu çözdük. Beş sınıftan oluşan okulu, 32 sınıfa çıkararak beldemiz 50 yıla kadar okul sorunu yaşamayacaktır. Beş ayrı mahallesi de çok dağınık bir durumda olmasına rağmen, 3-4 yıl içerisinde tüm kanalizasyon ve içme suyu sıkıntısı tamamen gidererek, o dönemde yaklaşık 17000 metre yani 17 kilometre komple Skanalizasyon döşedik ve bugüne kadar da yaklaşık yine bir 15000-16000 metre yeni boru döşendi. Dört tane yeni depolar yapıldı yani anlayacağınız Üçocak’ın 50 yıla yakın içme su sıkıntısını giderecek şekilde projemizi yaptık. Şu anda da belki Elazığ’da 7/24 su kesintisi vatandaşımıza ve en ucuz şekilde vatandaşımıza suyu sağlamaktayız nadir yerlerden bir tanesi Üçocak beldesidir. Çevre düzenlemesine girdik, beldenin şu anda yüzde 85’i itibarıyla komple temizlik bitmiştir. Zaman zaman sökülen yerler oluyor, eskiyen yerler oluyor onu da bir şekilde yapıyoruz. 2012 yılında bir halı saha, bir basketbol, bir de voleybol sahasını gençlerimizin hizmetine sunduk” açıklamalarında bulundu.
“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR SONUCU BELDEMİZDE SAĞLIK SORUNU DA HALLEDİLMİŞ OLDU”
Sağlık konusunda başarılı çalışmalar yaptıklarını belirten Yegül, “Göreve ilk geldiğimizde vatandaşın bir aşı yapacak biri iğnesi yapacak hemşiresi dahi yoktu. Hemşire tayin edildi, 2011-2012 yıllarda yoğun geçmeler sonucu aile hekimliği yapıldı, göreve başladı. Ondan sonra acil sağlık merkezi yani 112 acil sağlık merkezi kurularak ambulansa 7-8 çalışanla şu anda hizmet vermektedir. 2016-2017 yıllarında da sağlık merkezi 112 ve 2 lojman ile yeni bina yapılarak şu anda yeni binada hizmet vermektedir hem aile hekimi hem de 112 çalışanları ve beldemizde bulunmaktadır. Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda beldemizde sağlık ile ilgili sorunlar halledilmiş oldu. Yaşlılara yönelik bazı çalışmalarımız oldu özellikle taziye evlerimizi elden geçirdik, camilerimizin bahçelerini yaşlı vatandaşların bahçesinde rahat oturabilmek için park gibi çevre düzenlemesi yapıldı. Arıcak genelinde insanların ailesi ile birlikte gidebileceği bir sosyal tesis yoktu. Daha sonra bizde vatandaşlarımız için bir sosyal tesis projesi yaptık. Üçocak ve Diyarbakır sınırında bulunan Hani ilçesi arasında Üçocak’ın 1 kilometre doğusunda bulunan bir yerde 2019 2020 yılında bir mesire alanı yaptık. Yaklaşık 14 dönümlük bir arazi üzerinde millet bahçesi adı altına giren, millet parkı adı altında çevre şehircilik bakanlığı katkıları ve belediyemizin katkıları ile geçen yıl Diyarbakır büyükşehir belediyesinin ve sayın valimiz, belediye başkan vekilimizin büyük katkıları ile 14 dönümlük bir alana mesire alanı millet parkı kurduk. Parkın içerisinde 15-16 tane kamelya, bay-bayan mescidi, lavabo ve tuvaletler, şah köşesi küçük bir krathane vardır. Bütün halkın hafta sonları ve boş zamanlarında gelip rahatlıkla zaman geçirebileceği, çok güzel bir tesis oluşturduk. Gençlere yönelik eksik yerlileri daha da iyi yapacağız” ifadelerinde bulundu.
“8 MİLYONLUK BİR PROJE YAPTIK”
Vatandaşların Arıcak ve Sevi tarafından gelen çaylar nedeni ile çayın çevresinde olan, vatandaşların arazisi bu kışın sık sık meydana gelen selden dolayı zarar görüyordu. Onu selden korumak için çevre Su işleri müdürlüğü 2013-2015 yılları arasında 16 kilometrelik çok büyük bir proje yaptık. 8 milyonluk bir proje yaptık. O taşkına koruma projesi çok güzel bir proje oldu. Araziler düzeldi hem de tarıma yeni yerler açıldı ve o koruma işi özellikle o dönemin bakanı olsun bu bölgede görev yapan devlet su işleri bakanına ben şahsen beldem adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bizim Üçocak ve Arıcak arasında büyük bir sıkıntı vardı oda güvenlik adı altında beton asfalt yapıldı ulaşım şuan Arıcak’a kadar güzel bir yol yapıldı vatandaşların hizmetine sunulmuştur” diyerek yaptığı çalışmalardan söz etti.
“DİJİTAL KÜTÜPHANEYE YAKIN BİR KÜYÜPHANE KURMAYI HEDEFLİYORUZ”
Yegül, “Gençlere ve çocuklara yönelik bir bisiklet yolu, şu anda bahsettiğimiz millet parkı ve Üçocak ile merkez arasına 1 km’lik bir alana bir bisiklet yolu, bir halı saha ve kapsamlı bir kütüphane öğrencilerimize kazandırdık. Hem hafta sonu gidip derslerini çalışabilecek hem de dijital kütüphaneye yakın bir kütüphane kurmayı hedefliyoruz” diyerek belde için yapacağı projelerden bahsetti.
“CUMHURBAŞKANIMIZIN DA DEDİĞİ GİBİ BİR KARIŞ ARAZİYİ DAHİ BOŞ BIRAKMIYORUZ”
Tarıma büyük katkı sağlayacak olan Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, “Bizim beldemizi daha belde olmadan önce, 80’li yıllardan 2000’li yılların başına kadar beldemizin yüzde 80’i geçimini tarım ve hayvancılık ile karşılıyordu. Özelliklede üzümcülük, Bingöl pazarında Üçocak üzümü pazara götürülüp satılıyordu. Fakat bu son yıllarda iklim değişikliğinden dolayı bağlarımızın yüzde 80i kurudu bizde bu kuruyan bağlarımızın 7 bin dönümlük bir arazide bunların yerine Siirt ve Antep fıstığı ektik. Bademcilik gibi bir proje üzerinde çalışıyoruz, eğer bu projeyi gerçekleştirebilirsek şu anda 7 bin dönüme yakın arazide bunları ekebilirsek hem beldemizin hem de ülke ekonomisine gerçekten büyük bir katkı sunmuş oluruz. Buna yönelik işsizliği de baya bir önlemiş oluyoruz. Bu projemize yönelik bir altyapı çalışmaları başlandı. Bu projelerimizi kısa süre içerisinde beldemize kazandıracağız. Tabi ki bunun yanında dağlarımızda kendiliğinden yetişen kekik var tabi bununla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir eğer bunda da belirli bir ilerleme sağlayabilirsek inşallah bunu da geliştireceğiz. Bununla beraber beldenin arazilerinin bir kısmı da sarımsak yetiştirmeye elverişli, bunla ilgili de tarım bakanlığı nezdinde geçmiş olduğu gerekli çalışmalar devam ediyor. Eğer bu çalışmaları olumlu bir şekilde sonuç alırsak vatandaşımıza özellikle bu bir proje olarak sunacağız. Bu çalışmalar 1 yıldır devam ediyor. Vatandaşlar daha yeni yeni boş arazilerini değerlendiriyor Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bir karış araziyi dahi boş bırakmıyoruz. İleride Üçocak’ın kendine has fıstığı ve bademi olacaktır inşallah kısa bir süre içerisinde tarım orman ve bölge müdürü koordineli olarak bu işi yürüteceğiz” dedi.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)