Elazığ

AK Parti Akçakiraz Belediye Başkan Aday Adayı Akif Yavuz Turan, seçildiği takdirde Akçakiraz’a yapacağı çalışmalar hakkında konuştu. AK Parti Akçakiraz Belediye Başkan Aday Adayı Akif Yavuz Turan ile röportaj yaptık…

AK Parti Akçakiraz Belediye Başkan Aday Adayı Akif Yavuz Turan, seçildiği takdirde Akçakiraz’a yapacağı çalışmalar hakkında konuştu.

AK Parti Akçakiraz Belediye Başkan Aday Adayı Akif Yavuz Turan ile röportaj yaptık. Bize, Akçakiraz için hazırladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

“GEZİN KURU FASULYESİNİN MARKA PATENTİNİ ALDIK”

Ak Parti Akçakiraz Belediye Başkan Aday Adayı Akif Yavuz Turan, öncelikle kendisini tanıtarak başladı, “Elazığ Merkez Akçakiraz Bahçekapı Mahallesi’nde 1971 yılında doğdum. Orta okulu Elazığ Mezre Orta Okulu’nda tamamladıktan sonra Elazığ Lisesi’nden 1988 yılında mezun oldum.

1991 yılında Fırat Üniversitesi İnşaat Ön Lisans programını, 2012 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Lisans bölümünü bitirdim.

1991 yılında üniversite eğitimine devam ederken Bingöl Sancak Barajı’nda Saha Sorumlusu olarak 19 yaşında çalışmaya başladım. 1992-1993 yıllarında Gülsan İnşaat Gebze Yerleşkesinde aynı görevle çalışmaya devam ettim.

Askerlik vazifemi 1995 yılında tamamlayıp, Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinde memur olarak göreve başladım. Sırası ile Yozgat, Kayseri ve Diyarbakır illerinde memur olarak; 2006 yılı sonrası Diyarbakır, Bingöl, Balıkesir, Bursa ve Elazığ illerinde Şube Müdürü olarak çalıştım. Bursa ve Elazığ görevlerim esnasında çalışmalarım dolayısıyla iki defa TAKDİRNAME ile ödüllendirildim.

2011 yılında Elazığ Kovancılar İlçe Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlük görevini yürütürken PANKOBİRLİK Elazığ Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu’na; Elazığ, Tunceli, Bingöl Çiftçilerimizin oyları ile seçildim. 2015 yılına kadar Pankobirlik Yönetim Kurulu Üyeliği ve Alım Satım Komisyon Başkanlığını yürüttüm. Başkanlık görevim sırasında Elazığ’daki Ziraat Odası ve Tüm Tarımsal Birlik ve Kooperatiflerin vekaleti ile Elazığ Sivil Toplum Platformunun kurulmasına öncülük ederek, sözcülüğünü yaptım.

2013 yılı Almanya, 2014 yılı İtalya ve Romanya Uluslararası Tarım Teknoloji Konferanslarına katıldım.

2017 yılında Elazığ’ın bilinen tarımsal ürünü Gezin Kuru Fasulyesinin Marka Patentini alarak, eşim ile birlikte kurduğumuz işletme ile Elazığ; Gezin, Maden, Sivrice, Alacakaya, Arıcak bölgesinde üretilen kuru fasulyenin gıda markasına dönüşmesini sağlayarak hem üretim artışına hem de pazarlama sorununun ortadan kalkmasına vesile olduk” dedi.

“BELDEMİZDE YAŞAYAN AİLELERİN YILLIK GELİR SEVİYESİ ÜLKE ORTALAMASININ ÜSTÜNE ÇIKARTACAĞIZ”

Yavuz, Ekolojik Köy Kent projesiyle, belde halkının kalkınacağını belirterek, “Yeşil Dönüşüm, Doğal Görünüm çalışmalarının sürekliliği ile başlayan Ekolojik Köy Kent organizasyonları bir bölgenin doğal kaynaklarının ve insani yaşam atıklarının, Tarım Orman Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik Bakanlıkları ile koordineli olarak üretime ve değerler silsilesine dönüştürmeyi hedefler.

Ekolojik Köy Kent ile Bizim Akçakiraz için hedefimiz, Modern Kent imkanlarının alt yapısını kullanarak üretimde girdi maliyetlerini minimum seviyeye indirip, çok yönlü hizmet ve ürün elde etmektir. Beldenin sınırları içerisinde barındırdığı Sanayi üretimi ile Tarımsal Üretimin, Doğal imkanları kullanarak birbirini tamamlayan Üretim ve Pazarlanabilir satışa hazır değerler döngüsü oluşturmaktır. Bu dönüşüm kısa sürede Beldenin istihdam ve işsizlik sorununun ortadan kalkmasına vesile olacağı gibi Beldemiz de yaşayan Ailelerin ortalama yıllık gelir seviyesinin Ülke ortalamasının üstüne çıkmasını sağlayacaktır” ifadelerinde bulundu.

“GENÇ TAKİP SİSTEMİ İLE NİTELİKLİ BEYİN VE İNSAN GÜCÜ MAKSİMUM SEVİYEYE ÇIKARTACAĞIZ”

AK Parti Akçakiraz Belediye Başkan Aday Adayı Akif Yavuz Turan, gençlerin daha iyi bir seviyeye gelmesi için tasarladıkları genç takip sisteminin önemi anlatarak, “İçinde bulunduğumuz dijital medya ve teknoloji yüzyılının sebep olduğu kontrol edilemeyen ahlaki yozlaşma; ülkemiz gençliğinin doğru değerlerden uzaklaşarak sanal ve imkan sınırları dışında bir Hayal dünyasında, insan huzurunu ve sağlığını deforme eden hayat düzeninin içinde gençlerimizin bir çoğunun yitip gitmesine sebep olmaktadır. Bir ülkenin çok yönlü kalkınmasında İnsan gücü kaynağı hayati önem taşımaktadır.

Genç Takip Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı’mız ile Koordineli olarak Yerel Yönetim katkısı ile Belde ve Ülkemiz nüfusu içerisinde nitelikli beyin ve insan gücünü maksimum seviyeye çıkarılmasını hedefler. Gençleri Aile talep ve iznine bağlı olarak İlkokul 4. sınıftan itibaren Çocuklarımızın bireysel olarak kayıt altına alarak, kişisel beceri ve kapasitelerinin tespiti ve analizi ile başlayan, hayata geçirilecek katkılar ve yönlendirmeler ile devam eden, lise son sınıfta meslek seçimi ya da Üniversite eğitiminin başlangıcı ile son bulan çalışmaların bütünüdür” açıklarında bulundu.

“YAŞLI TAKİP SİSTEMİ BELDE HALKININ MUTLULUĞUNU VE DEVLETİNE GÜVENİNİ ARTTIRAN BİR ÇALIŞMA OLACAKTIR”

Yavuz, yaşlı takip sistemi ile belde ihtiyaçlarını karşılayan bir sistem olduğunu ifade ederek, “Mahalli İdareye bağlı yerleşim birimlerinde yaşamına devam eden 70 yaş üzerinde veya kalıcı özürlü
durumu bulunan veya fiziksel ruhsal aktivitesini kısıtlayan hastalığı bulunan vatandaşlarımızın yine kendi isteklerine veya yakınlarının talebine bağlı olarak kayıt altına alınarak, acil ihtiyaç ve eksiklerinin giderilmesini hedefleyen sosyal bir çalışmadır. Sağlık Bakanlığı’mız ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarımız ile koordineli olarak tamamen bire bir yakın ve tamamlayıcı bir hizmeti hedeflemektedir.
Yaşlı Takip Sistemi, yöre halkının mutluluk endeksinin yükselmesini ve Devletimize olan güvenini artırıcı bir çalışmadır. Bu bağlamda Ekolojik Köy Kent girişimindeki çalışmalarımızda üreticilerin sürece gönüllü olarak dahil olmalarında etkili bir rol oynayacaktır” dedi.

“AK PARTİ, AKÇAKİRAZ BELDESİNE SAYISIZ HİZMET KAZANDIRMIŞTIR”

AK Parti Akçakiraz Belediye Başkan Aday Adayı Akif Yavuz Turan, “AK Partimizin 21 yılda ülkemize kazandırdığı sayısız hizmet ve yatırımların Akçakiraz Beldemize aynı paralelde yansıtma hedefimizin yanı sıra, yaklaşık 32 yıllık çalışma hayatımda edindiğim bilgi ve birikimi, ekibim ile birlikte partimin genel politikaları ve vizyonu çerçevesinde mikro ölçekte “ekolojik köy kent” oluşumunu, örnek teşkil edecek şekilde başlatmak için Ak Partimizden Akçakiraz Beldemize Belediye Başkanı olmak istiyorum” ifadelerinde bulundu.

“HEDEFİMİZ %90 OY ORANI İLE KAZANMAKTIR”

Yavuz, seçimde almak istediği oy oranını belirterek, “Ekibimiz ile birlikte üç ana başlığa sığdırdığımız hedeflerimiz aslında belirlenmiş ayrıntılar içeren, uygulanması kolay sürekli gelir getiren, belde ekonomisini ve hayat kalitesini yükseltecek girişim ve oluşumlardır. Yaklaşan seçim sürecinde, afiş ve broşürler ile ayrıntılı olarak tanıtımını yapacağımız bu çalışmalar ile birlikte ak partimizin tabanda mevcut oy oranına beldemizdeki köklü aile yapımızın katkısı ile birlikte mahalli seçimlerdeki hedefimiz Belediye Başkanlığı seçimini % 90 oy oranı ile kazanmaktır” açıklamalarında bulundu.

 

Biz de Elazığ’da Güçlü Haber olarak, Ak Parti Akçakiraz Belediye Başkan Aday Adayı Akif Yavuz Turan’a çıkmış olduğu bu yolda, başarılar diliyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL