F.Ü. Sivrice Meslek Yüksekokulu 2004 yılında 5.5 şiddetli deprem sonrası ElazığMerkez Kampüsü’ne taşınmıştı. Halen F.Ü. Merkez Kampüsü içerisinde Eğitim-Öğretim vermektedir. 19 yıldır F.Ü. Sivrice Meslek Yüksek Okulu’nun tabelası Elazığ’da..
19 yıldır F.Ü. Sivrice Meslek Yüksek Okulu’nun tabelası Elazığ’da bulunuyor. TOKİ ilçede dönüşüm yaparken bir YURT bir OKUL binasının yapılmasını istiyorlar. İlçe göç vererek nüfusun düşmesine sebep olmuştur. İlçenin tekrar canlanması ve esnafın yüzünün gülmesi için, Meslek Yüksek Okulu’nu Sivrice’de görmek istiyorlar.
İlçede yıllardır esnaflık yapan İbrahim AKYÜREK:
“Azot Fabrikası,Meteoroloji Müdürlüğü, Askerlik Şubesi, Hazar Tuğla Kiremit Fabrikası ve Adliyemiz kapandı. F.Ü. SİVRİCE MESLEK YÜKSEKOKULU taşındı ilçemiz kan kaybetti ve göç verdi.Ben de şehre göçmek zorunda kaldım. Şimdi F.Ü. Sivrice Meslek Yüksekokulu tekraR ilçemize gelirse, ben de hemen ilçeye geri döneceğim. Okulumuzun geri gelmesini istiyoruz” dedi.
TARİHÇESİ
Eğitim–Öğretim faaliyetini Elazığ Merkez Rektörlük Kampüsü’nde devam etmekte olan Meslek Yüksekokulu; 1995–1996 Öğretim Yılında Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Programı ile hizmete başlamıştır. 1996–1997 öğretim yılında Arıcılık, Turizm ve Otelcilik ile Harita ve Kadastro Programlarını açarak alanını genişletmiştir. 2001–2002 Öğretim Yılında Süt Hayvancılığı Programı, 2007–2008 öğretim yılında da At Antrenörlüğü ile Atçılık İşletmeciliği Programlarının açılmasıyla program sayısı 7’ye ulaşmıştır.
Ancak, 2008-2009 öğretim yılında YÖK tarafından bazı programların adları değiştirilerek ve birleştirilerek Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü altında Atçılık ve Antrenörlüğü Programı, Arıcılık Programı, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü adı altında Harita ve Kadastro Programı ve Otel, Lokanta İkram Hizmetleri Bölümü adı altında Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, Veterinerlik Bölümü adı altında Laborant ve Sağlık Programı ve Seyahat – Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü adı altında Turist Rehberliği olmak üzere, şu anda yüksekokulda 5 bölüm, 5 program olarak işlevini yürütmektedir.
Meslek Yüksekokulunda modern eğitimin tüm imkanları kullanılarak, öğrencilere ulusal ve uluslararası alanda diğer üniversitelerle rekabet edecek seviyede eğitim vermeye çalışılmaktadır. Meslek yüksekokulu mezunları gerek kamu sektöründe gerekse özel sektörde meslek elemanı olarak istihdam edilmektedir.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)