Bildiğimiz üzere virüsün yayılmasını önlemek için Türkiye dahil çok sayıda ülkede maske takılması zorunlu tutuluyor. Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Aslı Pasinli de bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. ..
Bildiğimiz üzere virüsün yayılmasını önlemek için Türkiye dahil çok sayıda ülkede maske takılması zorunlu tutuluyor. Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Aslı Pasinli de bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Maskelerin kullanımı çevresel etkisine dair umut verse ’de gözden kaçan bir nokta var: çevreye, denizlere, yollara atılan maskeler insan sağlığıyla oynuyor. Maskeler yapılan araştırmaya göre, 450 yılda yok olduğu söyleniliyor. Denizlere atılan maskeler yediğimiz deniz ürünlerinden etkileniyor ve insan sağlığını tehdit ediyor. Maskelerin yerlere ve denizlere değil, plastik toplama kovalarına, çöplere atılması gerekiyor. öylece hem çevre kirliğini hem de insan sağlığına faydalı olur.
Konuyla ilgili bilgi veren Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdürü Aslı Pasinli, “Tek kullanımlık maske ve eldivenlerin gelişigüzel etrafa atılması ciddi bir soruna dönüşmeye aday. Bunların kesinlikle doğru şekilde bertaraf edilmeleri gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konuyla ilgili genelgesinde ev ve iş yerlerinde kullanılan maske ve eldiven atıklarının bir poşette 72 saat bekledikten sonra evsel atıkla birlikte atılması, dışarıda ise tıbbi atık kutularının kullanılması öneriliyor. Daha güzeli tek kullanımlık maskeleri hiç kullanmayıp, çok kullanımlık kumaş maskeleri tercih etmek olabilir. Dünya Sağılık Örgütü bunların da doğru kullanıldığında etkin olduğunu ifade ediyor. Eldiven kullanmak yerine, elleri sık sık ve doğru şekilde yıkamak da yeterli bir önlem gibi görünüyor“ ifadelerinde bulundu.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)