Türkiye

KADINA YÖNELİK ŞİDDET İLE MÜCADELEYE DEVAM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık kadına yönelik şiddetle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bakanımız Yanık, günümüzün en yaygın insan hakları ihlallerinden biri olan kadına yönelik şiddetin, kadınlara fiziksel, cinsel,..

KADINA YÖNELİK ŞİDDET İLE MÜCADELEYE DEVAM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık kadına yönelik şiddetle mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bakanımız Yanık, günümüzün en yaygın insan hakları ihlallerinden biri olan kadına yönelik şiddetin, kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik zarar veren ve ülkelerin öncelikli olarak çözmesi gereken önemli bir toplumsal sorun olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye hassasiyetle eğilmek gerektiğinin altını çizen Yanık, kadına karşı şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması ve güçlendirilmesi, toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

 “’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ konulu genelge ile kurumlar arası işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyoruz”

Bakanımız Derya Yanık, 23 Haziran 2021 tarihinde 81 İl Müdürlüğüne “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu iç genelge gönderdiklerini kaydederek, “Bakanlık olarak hazırladığımız genelge ile şiddetle mücadelede kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin güçlendirilmesini hedefliyoruz” dedi.

“Yönetmelikle, şiddet mağdurlarının korunmasına yönelik uygulamaların etkinliğini arttıracağız”

Şiddet uygulayan ve yüksek can güvenliği riski olan şiddet mağdurlarının birlikte takip edildiği elektronik kelepçe uygulamasını 81 ilde yaygınlaştırdıklarını vurgulayan Bakanımız Yanık, elektronik kelepçe kararlarının alınması ve uygulanması süreçlerine ilişkin usul ve esasların düzenlendiği Teknik Yöntemlerle Takip Sistemlerinin Kullanılmasına Dair Yönetmeliği 4 Eylül 2021 tarihinde yürürlüğe koyduk. Yönetmelikle, şiddet mağdurlarının korunmasına yönelik uygulamaların etkinliğini arttıracağız” değerlendirmesinde bulundu.

 “Şiddet Mağduru Kadınlar İçin Yeni Bir Hizmet Modelini Hayata Geçirdik”

2021 yılı Ekim ayı itibarıyla 112’si Bakanlığa bağlı olmak üzere ülke genelinde hizmet veren 149 kadın konukevinde 3.624 kapasite ile hizmet sunmaya devam ettiklerini ifade eden Bakanımız Derya Yanık, 12 yaş üstü erkek çocuğu olan şiddet mağduru kadınlar için de yeni bir hizmet modelini hayata geçirdiklerini belirtti. Yanık, “Türkiye’de ilk defa Ankara ve İstanbul’da 12 yaş üstü erkek çocuğu olan şiddet mağduru kadınlara yönelik hizmet birimleri oluşturduk” dedi.

Bakanlığa bağlı 374 Sosyal Hizmet Merkezinde (SHM) Şiddetle Mücadele İrtibat Noktaları oluşturduklarından bahseden Bakanımız Yanık, bu sayede kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamındaki koruyucu ve önleyici hizmetlerin, SHM Şiddetle Mücadele İrtibat Noktaları ile daha etkin ve ulaşılabilir hale geldiğini vurguladı.

“Şiddetle Mücadele Veri Paylaşımının Sağlanmasına Yönelik Çalışmalar Tamamlandı”

Kadına yönelik şiddetle mücadelede kurum ve kuruşlar arası işbirliğini artırmanın en temel yollarından birinin veri entegrasyon çalışmaları olduğundan bahseden Bakanımız Yanık, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile veri paylaşımının sağlanmasına yönelik çalışmaların tamamlandığını ifade etti.

Bakanımız Derya Yanık “ŞÖNİM’lerimizin kullandığı Aile Bilgi Sistemimize mahkemeler tarafından alınan tedbir kararları ile kolluk birimlerinde doldurulan ‘Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt Formları’ anında ulaşmaktadır. Anlık veri akışıyla, hizmet sürecini ivedilikle başlatıp, mağdurlarımıza yönelik destek ve yönlendirme hizmetlerimizi daha hızlı ve etkin verebiliyoruz” diye konuştu

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

methpedia.org plantingdandelions.com https://oncoswisscenter.com/ https://gpszakamion.com/ munich business
https://man1tabalong.sch.id/vendor/ https://man1tabalong.sch.id/img/

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL