Yeni yapılan bir çalışmaya göre, okula giden çocukların meyve ve sebze tüketimi artınca çocuklarda zihin sağlığı daha iyi oluyor. Son yıllarda çocukların daha fazla sağlıksız beslenmesi ve elektronik araçların..
Yeni yapılan bir çalışmaya göre, okula giden çocukların meyve ve sebze tüketimi artınca çocuklarda zihin sağlığı daha iyi oluyor.
Son yıllarda çocukların daha fazla sağlıksız beslenmesi ve elektronik araçların kullanılması, çocuk zihnine verdiği zararları tersine çevirmek ve çocuklar için daha sağlıklı olanları araştıran araştırmacılar sebze ve meyvenin zihin için daha sağlıklı olduğunu gözlemlediler.
Özellikle ortaokul öğrencileri arasında daha fazla sebze ve meyve yemek daha sağlıklı bir zihin ile bağlantılıdır. Günde 5 veya daha fazla porsiyon sebze ve meyve tüketmek zihin sağlığı açısından daha yüksek puanlara sahip.
Araştırma ekibi, zihinsel refahı optimize etmek ve çocukların tam potansiyellerini güçlendirmek için okul öncesi ve sonrasında tüm çocuklara kaliteli beslenmeyi sağlamak için halk sağlığı stratejileri ve okul politikalarının geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Sosyal medyanın ve modern okul kültürünün baskıları, çocuklarda ve gençlerde zihinsel sağlık açısından çocuklara zarar verdiğinin farkında olmalıyız. Ayrıca, ergen ruh sağlığı sorunlarının genellikle yetişkinliğe kadar devam etmesi ve daha kötü yaşam sonuçlarına ve başarıya yol açması nedeniyle, erken yaşamda zihinsel sağlık ve refahın önemi konusunda giderek artan bir farkındalık var.
Beslenme ve fiziksel sağlık arasındaki bağlantılar iyi anlaşılmış olsa da, şimdiye kadar, beslenmenin çocukların duygusal refahında bir rol oynayıp oynamadığı hakkında pek bir şey bilinmiyordu. Bu nedenle, diyet seçimleri ile okul çocukları arasında zihinsel refah arasındaki ilişkiyi araştırmak için yola çıkıldı
Araştırma ekibi, yaklaşık 9.000 çocuğun verilerini inceledi.
Çalışmaya katılan çocuklar beslenme seçimlerini kendileri bildirdiler ve neşe, rahatlama ve iyi kişilerarası ilişkilere sahip olmayı kapsayan yaşa uygun zihinsel sağlık testlerine katıldılar.
Sebze ve meyve ağırlıklı kahvaltı yapan çocukların, sadece bir şeyler atıştıran veya içenlere göre daha iyi bir refah yaşadıkları belirlendi. Ancak kahvaltıda enerji içecekleri içen ortaokul çocuklarının zihinsel sağlık puanları özellikle düşüktü, hatta hiç kahvaltı yapmayan çocuklardan bile daha düşüktü.
Verilere göre, 30 ortaokul öğrencisinden oluşan bir sınıfta, yaklaşık 21 kişi sebze ve meyve ağırlıklı bir kahvaltı yapmış olacak ve en az dördü sabah derslere başlamadan önce hiçbir şey yememiş veya içmemiş. Benzer şekilde, en az üç öğrenci öğleden sonra derslerine öğle yemeği yemeden girecek. Bu endişe verici ve muhtemelen sadece okuldaki akademik performansı değil, aynı zamanda fiziksel büyüme ve gelişmeyi de etkileyecek.
Bulunan bir başka ilginç şey de, beslenmenin refah üzerinde düzenli tartışmalara veya evde şiddete tanık olmak gibi faktörler kadar veya daha fazla etkisi olması.
Araştırma ekibinden olan bir doktor şunları söyledi: “İyi beslenmenin çocuklarda daha iyi zihinsel esenlikle ilişkili olduğunu bulduk. Ve özellikle ortaokul çocukları arasında, besleyici bir diyet yemek, paketlenmiş olmak arasında gerçekten güçlü bir bağlantı vardı. Meyve ve sebzelerle ve daha iyi zihinsel esenliğe sahip olmak. Ayrıca hem ilkokul hem de ortaokul öğrencileri tarafından yenen kahvaltı ve öğle yemeği türlerinin de refah ile önemli ölçüde ilişkili olduğunu bulunmuştur.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)