Arıcak İlçesi Belediye Başkanı Sayın Ferit Yıldırım’la röportaj yaptık. Gazetemize, şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmalar, bundan sonraki projeler ve ilçesinde yaşayan gençlerin işsizliğine çare olacak çözümler hakkında açıklamalarda bulundu. ..
Arıcak İlçesi Belediye Başkanı Sayın Ferit Yıldırım’la röportaj yaptık. Gazetemize, şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmalar, bundan sonraki projeler ve ilçesinde yaşayan gençlerin işsizliğine çare olacak çözümler hakkında açıklamalarda bulundu.
“30 YILLIK ŞEBEKE HATTINI YENİLEDİK”
Seçim öncesi vaatlerinin çoğunu gerçekleştirdiğini, bir kısmının da hayata geçirme aşamasında olduğundan bahseden Arıcak İlçesi Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, “2014 yerel seçimlerinde Demokrat Parti’den girmiştim. Seçildikten sonra tabi ki bir de bunun seçim öncesi var. Seçimden önce halkımıza, bu yörede yaşayan insanlarımıza vaatlerimiz olmuştu. Bu vaatlerimizden bazı projelerimizi 2014-2019 arası gerçekleştik, bazıları da henüz proje aşamasında. Kısaca bunlardan biraz bahsedeyim;
İçme suyu dediğimiz Akdağ’dan gelen bir şebeke hattımız vardı. 30 yılık şebeke hattıydı artık çürümüştü, 2015-2017 yılları arasında biz bunu komple yeniledik. 2018’e kadar da bütün ilçenin üst yapısını tekrar yeniledik. Yaklaşık 50-55 bin metrekare parke döşedik, komple asbestli boruları değiştirdik, malzemelerimizde de birinci sınıf marka neyse onu kulandık, böylelikle bu çalışmalarımızı bitirdik. Ayrıca dönem içerisinde ilçe kaymakamlığımız ve ilçe belediyesi ortaklaşa bir sosyal yaşam merkezi adı altında bir proje oluşturduk. Projenin ödeneği geldi, yapıldı. Projenin içeriğinde kafeterya, kütüphanesi, müzik evi, dinlenme salonu var. En üst kata otel şeklinde misafirhane yaptık. Daha doğrusu burada dışardan gelen kamu çalışanlarına konaklama adı altında bir hizmet oluşturduk” ifadelerini kullandı.
“İLÇEMİZE SPOR ENTEGRE TESİS KAZANDIRDIK”
Gençlerin talebi üzerine Spor Toto Teşkilat Başkanlığı aracılığıyla ilçeye gençler için bir saha yaptıklarını söyleyen Yıldırım, “Ben seçildiğimde ilçemizde 2 amatör spor kulübümüz vardı, ancak antrenman sahaları bile yoktu. Gençler bütün maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kalıyorlardı. Bize gelen gençlerin talebi üzerine Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’na başvurumuzu yaptık, birkaç yıl sonra hemen ödeneğini çıkardık. İlçe girişinde gelirken belki dikkatinizi çekmiştir, güzel bir saha, güzel bir entegre tesis kazandırmış olduk” dedi.
“İLÇEMİZE 11 YATAKLI İLÇE DEVLET HASTANESİ YAPTIRDIK”
İki mahalle arasındaki yollara kilitli parke ve asfalt çalışması yaptıklarından söz eden Yıldırım, “Saman mahallemiz buradan 7 kilometre, Gümüşyaka mahallemiz de buradan yaklaşık 1.500 metre uzaklıkta. Bu iki mahalle arasındaki yollar tümüyle kısmen kilitli parke, kısmen asfalt yapımını gerçekleştirdik. İlçe devlet hastanemizin kurulum talebimizi yaptık, ancak bir nüfus şartı vardı. Biz de ilçenin ile uzaklığı ve ondan dolayı yaşanan mağduriyeti belirttik. İlçe nüfusumuz 17 bin civarı ama yazın nüfus 2 katına çıkıyor ve dolayısıyla sağlık konusunda bayağı bir sıkıntılar yaşanıyordu. Yaptığımız mücadele sonucunda siyasilerimizin de desteğini alarak, ilçemize 11 yataklı İlçe Devlet Hastanesi kazandırmış olduk. Bu pandemi sürecinde de bu hastanenin ne kadar faydalı olduğunu da gördük. Gerçekten bu süreçte hastanemiz oldukça yoğun bir hizmet verdi. Burada ben ondan dolayı da Arıcak’da çalışan bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“İLÇEMİZE YENİ MEZBAHANE YAPTIK”
Geçtiğimiz kurban bayramında yeni hizmete açılan mezbahaneden bahseden Yıldırım, “Burada 2 tane kasabımız vardı, kasaplar burada standartlara uygun kesimhane olmadığı için ya Palu, Kovancılar ya da Elazığ’a hayvanları götürüp, kestirip tekrar geri dönüyorlardı. Onlar için âdeta bir eziyet olmuştu. Bu sorunlar kapsamında DAP Bölge Başkanlığı’na verdiğim proje onaylandı, 1 milyon 200 lira tutarındaki projemizi hayata geçirdik. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda da bütün kesim işlemleri yeni mezbahanemizde yapıldı, çok da güzel oldu. Sadece çevre düzenlemesi kaldı onu da seneye ilkbaharda inşallah yapacağız” dedi.
“KÜÇÜK BİR ÇARŞI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”
İhtiyaç ve talep doğrultusunda halkın sesine kulak verdiklerinden söz eden Yıldırım, “Arıcak merkezden buraya, resmi kurumların olduğu mahalleye gelirken, yolun kenarında bir yol kazı çalması görmüşsünüzdür, dikkatinizi çekmiştir. Orada 3 aydır emek verdiğimiz bir çalışmamız var. Kayalık ve sert bir zemini olmasına rağmen yüklenici çalıştırarak, kazı işi yapılıyor. Orayı genişlettik, imar parsel yoludur, belediyeye kazandırılması için talebimizi yaptık. Eğer onaylanırsa sıralı, küçük bir çarşı yapmayı düşünüyoruz. İhtiyaç da var, talep de var…
Mevcut kanalizasyon benden önceki belediye başkanımız döneminde yapılmıştı. Arıcak’ın alt kısmında fosseptik dediğimiz çukurla besleniyor, o da yetersiz geliyor, çevreye sağlıkla alakalı zararı var. Paket Arıtma Tesisi kurulumu için epey bir uğraş verdik. Yakında her halde ihale işleri başlanacak, İlbank Bölge Müdürümüzden aldığım bilgiye göre…O çevredeki bağ bahçe sahibi insanlarımız inşallah bir refaha kavuşur” dedi.
“YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI İÇİN BAŞVURUMUZU YAPTIK, ONAY BEKLİYORUZ”
Arıcak’a yakışır bir belediye hizmet bibası yapmak istediklerini söyleyen Yıldırım, “Belediye hizmet binamızı görüyorsunuz, bir lojman gibi!… Arsa arayışında bulunduk, maalesef ilçemizde arsa sorunu var. Alternatif arsa bulamayınca aynı yere, yan taraftaki boş bir parsel onu da birleştirdik, projesini çizdirdik, kredi kararını ve meclis kararını aldık. İle, il de Genel Müdürlüğe, Genel Müdürlük de bakanlığa yolladı. Şu an bakanlıkta kredi onayını bekliyoruz. Eğer kredi onaylanır gelirse biz bu mevcut binayı yıkıp yerine inşallah 3 katlı güzel bir hizmet binası kazandırmış olacağız. İlçeye yakışır şekilde…
Süper Toto’ya 3 tane halı saha, 3 tane de çoklu saha dediğimiz, basketbol ve voleybol olmak üzere toplamda 6 saha ödeneği geldi. İhalesini yaptık, yüklenici firmayla geçen hafta sözleşmelerimizi imzaladık. En geç 1 veya 1.5 aya kadar, inşallah bunları da 3 halı sahayı köylerimize verdim. Köylerimizde yaşayan gençlerin spor anlamında hizmetine sunacağız inşallah. Gençlerimizi de kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma adına spora yönelik çalışma bizi de mutlu eder” açıklamalarında bulundu.
“İLÇEDEKİ SU SIKINTISI SON BULACAK”
Su sıkıntısına çözüm getirecek projelerin devam ettiğinden söz eden Yıldırım, “Arıcak’ın genelde arazisinin yoğunlukta olduğu bir bölge, deştek dediğimiz bu bölgede su sıkıntısı vardı. DSİ’ye talep ettik, ondan sonra projeler çizildi, ihalesi yapıldı. Şu anda şantiye kurulum aşamasında, şantiye kurulduktan sonra bu sene inşallah legretörü kurup, bitirecek. Seneye de geri kalan hatların ve ana hatların döşenmesi yapılacak. Bu 45 milyonluk büyük bir iş, bir sezonda bitmeyebilir” ifadelerine yer verdi.
“GÜMÜŞYAKA MAHALLELİLER YAPTIĞIMIZ İŞLER İÇİN BİZE DUA EDİYORLAR”
Halen daha mahallelerin bazılarında çalışmaların sürdüğünü söyleyen Yıldırım, “Göreve geldiğimin 8. Yılında 9 tane 0 araç alarak, belediyemize kazandırmış olduk. Onun dışında bizim şu anda Gümüşyaka mahallemiz var, orada 1,5-2 aydır istinat duvarı, yol genişletme, sulama kanalı işlerini kendi bütçemizle yapmaktayız, bayağı bir mesafe de aldık orada. Geri dönüşümü de oldu, insanlar bayağı bir dua ediyor. Bu şekilde işte; vicdanen elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Arıcak insanı yani burada yaşayanların yaşama sebebi doğası, suyu ve havası. Mahrumiyetimiz var tabi ki!… Siyasi olarak zorlandığımız nokta işsizlik!… Gençler maalesef bu konuda iş bulma konusunda ile uzak, ilçeyi de terk etmek istemiyor çoğu insan…” dedi.
“SAHLEP ÜRETİMİNE GEÇİŞTE FAYDALI OLABİLİRSEK, ARICAK’IN KURTULUŞU DEMEK…”
Sahlep Bitkisinin o bölgelerde yetiştiğini anlatan Yıldırım, “Bundan sonra yaşam devam ettiği müddetçe insanların talepleri mutlaka olacak. Hayatın bütün alanlarında olduğu gibi… Talepler geldikçe biz de bu yöre insanına hizmet etmek için, gecemizi gündüzümüzü seferber etmek zorundayız. İl Tarım Müdürlüğü’ne sahlep bitkisi talebinde bulundum. İlk baharda bir deneme aşamaları oldu. Sahlep bitkisi Arıcak, Erimli ve Alacakaya bölgesinde yetişiyor, havasıyla, suyuyla, toprağıyla uyumlu ki burada yetişiyor. Endemik bitki grubuna giriyor. Bunun için yasal izinlerin alınması gerekiyor, pazar iznidir falan, talebimizi yaptık il tarım müdürlüğüne. İnşallah bu konuda biraz özveri ile biraz hızlı bir adım atarsa hani demin dedim ya işsizlik… Arıcak’ın tarım arazisi çok geniş değil, sanayisi yok. İl merkezine de uzak olunca dolayısıyla, işsizlik oranı daha bariz daha net gözüküyor. Eğer biz sahlep üretimine ilçede geçişte faydalı olabilirsek, Arıcak’ın kurtuluşu demek, bana göre! Evet ben burada sizin aracılığınız ile İl Tarım Müdürümüz Turan Bey’e sesleniyorum; bu konuda desteklerini bekliyoruz. Sayın bakan yardımcımız M. Hadi Tunç Bey’in de desteklerini bekliyoruz, kendilerine de arz ettim. Elinden geldiğince yardımcı olacağını söylediler. Demin bahsettiğim bütün hizmetlerde, bizim tüm gerçekleştirdiğimiz hizmetlerde kendi bütçemize ya da kendi çabamızla yapmış değiliz. Başta bütün siyasilerimizin büyük desteğini alarak, bürokrasimizin, valilerimizin, vali yardımcılarımızın, bölge kurum müdürlerimizin, genel müdürlerimizin desteğini alarak gerçekleştirmişiz ve buradan hepsine de teşekkür ediyorum, şahsım ve bütün Arıcak halkı adına….” dedi.
“BİZ BURADA HALKIN TEMSİLCİSİ, HİZMETKARIYIZ…”
Arıcak insanını sevdiğini, onların da kendisini sevdiğinden dem vuran Yıldırım, “Benim bütün hayatım Arıcak’ta geçti. Ufak tefek esnaf olarak ticaretle uğraştım. Her zaman insanlarla iç içeyiz. Tüm Arıcak merkez değil, genel belde ve köylerle beraber… Ben şahsen herkesi seviyorum sayıyorum yani ben burada ticari amaçla bile, ticaretin sonunda kazandığım yediğim lokmayı evime götürüyorum. O ekmeği bile yöre halkının sayesinde kazanmışızdır. Genellikle uyumumuz çok iyi, bazen ufak tefsek şeyler oluyor, siyasetin getirdiği sebeplerden dolayı, kutuplaşma zaman zaman oluyor, bu kadar her yerde var!… Arıcak insanını seviyorum, onlar da beni seviyor, sevmeselerdi başkan seçmezlerdi… Biz burada onların temsilcisiyiz, onların hizmetkarıyız, yani sonuçta yapacağımız iyi şeyler de bizim içindir, attığımız kötü adımların da yine bize geri dönüşü olacaktır” dedi.
“ARICAK’A POZİTİF AYRIMCILIK YAPILSIN!…”
Siyasiler, bürokratlar ve herkesten destek beklediklerini söyleyen Yıldırım, “Arıcak’ta yaşayan insanların refahı için ne gerekiyorsa ben, siyasiler ve bürokratlardan, herkesten destek bekliyorum. Arıcak’a biraz daha pozitif ayrımcılık yapılsın, biraz daha pozitif olsun, elbette yapılmış yapılmamış demiyorum, biraz daha yapılsın. Yaptıklarımız çoktan yapılması gerekenlerdi!… İlçe adliye binamız vardı, bu adliyelerin küçülme sürecinde adliyemiz de kapandı, keşke kapanmasaydı!… Çünkü Arıcak Elazığ’dan çok uzak…Bizi Elazığ’a değil, Palu adliyesine bağlamışlar, buradan adliyede işi olan vatandaş, eğer özel aracı yoksa buradan Gülüşkür Köprüsü’ne gidiyor. Oradan başka bir araca binip, Kovancılar’a gidiyor, yine başka bir araca biniyor Palu’ya gidiyor. Dönüşte aynı şekilde… İşi bitmediği zaman orada kalıyor, bu bir sıkıntı… Ancak özel aracı olan günü birlik dönebiliyor. Herkesin özel araç sahibi olma şansı da olmayabilir. Arıcak insanı fakirdir, yoksuldur ama sevecendir, misafirperverdir, gerçekten sıcaktır… Burada hizmet eden 3-5 yıl 8 yıl 10 yıl 27 yıl burada hizmet eden kamu çalışanı biliyorum 27 yıl… Ve giderken ağlayarak ayrıldığına şahit olmuşumdur ben… Arıcak öyle bir yer… Özellikle dışardan gelen yabancı insana karşı çok duyarlı, çok misafirperver, çok sıcak kanlı… Bu bizi de mutlu ediyor bir Arıcaklı olarak… Bundan sonra her şey Arıcak halkının gönlünce olsun… Bizim de arzuladığımız her şey hayallerimizin gerçekleşmesini diliyorum” açıklamalarında bulundu.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)