
Tüm Emekliler Derneği (TÜM EMEK DER) Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş, hükümetin emeklilere yönelik zam politikasını ve ekonomik şartları sert bir dille eleştirdi. Başkan Kayabaş, emekli maaşlarının geldiği noktaya dikkat..
Tüm Emekliler Derneği (TÜM EMEK DER) Elazığ Şube Başkanı Mehmet Kayabaş, hükümetin emeklilere yönelik zam politikasını ve ekonomik şartları sert bir dille eleştirdi.
Başkan Kayabaş, emekli maaşlarının geldiği noktaya dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Eğer emekliler devletimize yük oluyorsa, ben dahil hepimizi toplu imha etsinler. Ama bunu yaparken sadece emeklileri değil, gelecekte emekli olacak kamu çalışanlarını da dahil etsinler.”
“Asgari Ücret Düzeyinde Maaş Şart”
Emeklilerin yıllarca devlete hizmet ettiğini hatırlatan Kayabaş, emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini vurguladı. Mevcut koşullarda bu rakamın bile yetersiz kaldığını belirterek geçmişle kıyaslama yaptı: “2020 yılında emekli olduğumda maaşımla iki Cumhuriyet altını alabiliyordum. Bugün ise ancak bir tane alabiliyorum.”
2008 Yasası Emeklileri Mağdur Etti
2008 yılından sonra yapılan yasal düzenlemelerin emeklileri ciddi şekilde mağdur ettiğini belirten Kayabaş, “2008’den önce emekli olanlar, çalışırken aldıkları maaşın %70’ini alıyordu. Şimdi bu oran %20’lere kadar düştü. Bu kabul edilemez” dedi.
Emeklilere Diş Sağlığı Desteği
TÜM EMEK DER olarak üyelerine sosyal projeler de sunduklarını belirten Kayabaş, Mir Dental Diş Firması ile yeni bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Bu kapsamda:
Emeklilere ve birinci derece yakınlarına %25-30 indirim sağlanacak.
İndirim sadece emeklinin kendisi için değil; eşi, çocukları ve kardeşleri için de geçerli olacak.
Dernek kimlik kartını gösteren her üye bu hizmetten faydalanabilecek.
“Emekli Yılı İlan Edildi Ama Sevinemedik”
Hükümetin 2024 yılını “Emekli Yılı” ilan etmesini de eleştiren Kayabaş, “Bayram ilan ediyorsanız, emekliyi sevindirmeniz gerekir. Ama maalesef emekliye bir şeker dahi verilmedi” diyerek sözlerini tamamladı.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)