Yaşam

MEYVE SİNEĞİ, KANSER HASTALARININ HAYATTA KALMASINI SAĞLIYOR

Meyve sineği araştırmaları, tümör veya kanserli hücreleri yok etmeye yönelik geleneksel hedeften farklı olarak yeni bir kanser karşıtı stratejiye işaret ediyor.         Araştırma, kanserin fırlattığı yıkıcı kimyasallara..

MEYVE SİNEĞİ, KANSER HASTALARININ HAYATTA KALMASINI SAĞLIYOR

Meyve sineği araştırmaları, tümör veya kanserli hücreleri yok etmeye yönelik geleneksel hedeften farklı olarak yeni bir kanser karşıtı stratejiye işaret ediyor.

 

 

 

 

Araştırma, kanserin fırlattığı yıkıcı kimyasallara karşı bir saldırı başlatmanın hayatta kalma oranlarını artırabileceğini ve hastaların sağlığını iyileştirebileceğini öne sürüyor. Yakın zamanda meyve sineklerindeki tümörlerin, kan dolaşımı ile beyin arasındaki bariyeri tehlikeye atan ve iki ortamın karışmasına izin veren bir kimyasal salgıladığını keşfetti daha da önemlisi, sitokinin bariyer üzerindeki etkisini bloke ederek hem meyve sineklerinin hem de habis tümörlü farelerin ömrünü uzatabildiler. Sitokinin iltihaplanmaya neden olduğu biliniyor. Burada yeni olan şey, tümörün neden olduğu bu iltihaplanmanın aslında kan-beyin bariyerinin açılmasına neden olmasıdır.

AMAÇ TOKSİK İLAÇLARA DUYULAN İHTİYAÇLARI AZALTMAK

Vücutta başka önemli roller oynar, bu nedenle kanser hastalarına fayda sağlamak için bilim adamlarının, başka yerlerdeki etkilerini değiştirmeden kan-beyin bariyerindeki etkisini engelleyen bir ilaç bulmaları gerekir. Ancak böyle bir ilacın, insan kanser hastalarının yaşam süresini ve sağlık süresini potansiyel olarak uzatabileceğini söyledi. Meyve sineklerindeki tümörlerin aynı zamanda insülinin etkilerini bloke eden bir madde saldığını ve tüm kanser hastalarının beşte birini öldüren kaşeksi adı verilen doku kaybı için potansiyel bir açıklama sağladığı keşfedildi. Bu çalışma şu anda dünya çapında çok sayıda laboratuvar tarafından araştırılıyor. Tümör bölgesinden uzaktaki dokular üzerindeki bir tümörün etkilerini savuşturmasına yardımcı olmanın bir avantajı, tümörleri bastırmak için tipik olarak kullanılan toksik ilaçlara duyulan ihtiyacı potansiyel olarak azaltabilmesi veya hücrelerin yanı sıra sağlıklı hücreleri de öldürür. Bu yan etkilerin ötesinde, tümör hücrelerini hedeflemek, tümörün genetik değişkenliği olduğu için tümördeki direnci de seçer daha sonra kanserin tekrarlamasına neden olacak ilaca dirençli bir klon ortaya çıkar.

ASLINDA KANSER HASTALARINI NE ÖLDÜRÜR?

Bilim adamları hala birçok kanser hastasında ölüme neyin neden olduğundan emin değiller. Örneğin karaciğer kanseri, yaşam için gerekli bir organın işlevini açıkça yok eder. Bununla birlikte, cilt veya yumurtalıklar gibi diğer organlar daha az kritiktir, ancak insanlar bu bölgelerde de kanserden ölmektedir, bazen çok hızlı bir şekilde. Ve kanserler sıklıkla diğer organlara metastaz yapsa da çoklu organ yetmezliği doktorlar tarafından listelenen kanser ölümlerinin ana nedenlerinden biridir. Birçok insan kanseri metastatiktir, ancak bu temel soruyu değiştirmez.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL