Yaşam

ÖRÜMCEKLERİN AĞ SIRLARI ÇÖZÜLDÜ

Örümcekler karanlıkta çalışırken sekiz bacağın her hareketini izlemek ve kaydetmek için gece görüşlü ve yapay zekâ kullanıldı Bir hayvanat bahçesine gidip bunu yapan bir şempanze görseniz, bunun inanılmaz ve etkileyici..

ÖRÜMCEKLERİN AĞ SIRLARI ÇÖZÜLDÜ

Örümcekler karanlıkta çalışırken sekiz bacağın her hareketini izlemek ve kaydetmek için gece görüşlü ve yapay zekâ kullanıldı

Bir hayvanat bahçesine gidip bunu yapan bir şempanze görseniz, bunun inanılmaz ve etkileyici bir şempanze olduğunu düşünürdünüz. Bu daha da şaşırtıcı çünkü bir örümceğin beyni çok küçük ve bu olağanüstü davranışın nasıl meydana geldiği hakkında daha fazla şey bilmediğimiz için hüsrana uğrarsınız. Şimdi, hiçbir hayvan mimarisi için bu kadar ince bir çözünürlükte yapılmamış olan, web oluşturma için tüm koreografiyi tanımladık. Sadece dokunma duyusunu kullanarak körü körüne inşa eden ağ ören örümcekler, yüzyıllardır insanları büyülemiştir. Tüm örümcekler ağ inşa etmez, ancak ağ yapanlar, çiftleşirken ayrıntılı kum halkaları oluşturan yuva yapan kuşlar ve kirpi balığı gibi mimari yaratımlarıyla bilinen bir hayvan türü alt kümesi arasındadır. Bu hayvan mimarların nispeten küçük beyinlerinin üst düzey inşaat projelerini nasıl desteklediğini anlamanın ilk adımı, esas olarak yakalama zorlukları nedeniyle şimdiye kadar hiç yapılmamış olan ilgili davranışları ve motor becerileri sistematik olarak belgelemek ve analiz etmektedir. Örümcekleri gece ağ oluşturma çalışmaları sırasında gözlemlemek için laboratuvar, kızılötesi kameralar ve kızılötesi ışıklar içeren bir arena tasarlandı Her gece ağ oluşturan altı örümceği izlediler ve kaydettiler. Özellikle uzuv hareketini tespit etmek için tasarlanmış yapay görme yazılımı ile milyonlarca bireysel bacak hareketi izlendi. Videoyu kaydetseniz bile, uzun bir süre boyunca birçok kişide izlenecek çok fazla bacak var. Her kareden geçmek ve bacak noktalarına elle açıklama eklemek çok fazla, bu yüzden makine görme yazılımını örümceğin duruşunu kare tespit edecek şekilde eğittik, böylece tüm bir ağ oluşturmak için bacakların yaptığı her şeyi belgeleyebildik. Ağ oluşturma davranışlarının örümcekler arasında oldukça benzer olduğunu buldular, öyle ki bir örümceğin ağın üzerinde çalıştığı kısmını sadece bir bacağın konumunu görerek tahmin edebildiler. Nihai yapı biraz farklı olsa bile, webi oluşturmak için kullandıkları kurallar aynıdır. Hepsi aynı kuralları kullanıyor, bu da kuralların beyinlerinde kodlandığını doğruluyor.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL