Yaşam

KADIN KONUKEVLERİ’NDEN KANSER HASTASI ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ…

Kadın konukevinde kalan kadınların meslek edindirme kurslarında öğrenerek yaptıkları örgü bebekler, kanser hastası çocukların yüzünü güldürdü.     81 ildeki kadın konukevlerinde hizmet alan kadınların ekonomik hayata katılımları konusunda bilgi..

KADIN KONUKEVLERİ’NDEN KANSER HASTASI ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ…

Kadın konukevinde kalan kadınların meslek edindirme kurslarında öğrenerek yaptıkları örgü bebekler, kanser hastası çocukların yüzünü güldürdü.

 

 

81 ildeki kadın konukevlerinde hizmet alan kadınların ekonomik hayata katılımları konusunda bilgi ve beceri kazanmaları, toplumsal ve ekonomik alanda güçlenmeleri, daha nitelikli işlerde yer almaları ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için çalışmalarını sürdüren Bakanlık, onlara mesleki beceriler kazandırmak için de çeşitli kurslara yönlendiriyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitmenleri tarafından verilen meslek edindirme kurslarından birine katılan Kadın Konukevindeki kadınlar, kanser tedavisi gören çocuklara amigurumi tekniği ile el emeği göz nuru bebekler hazırladılar.

Kadınların, kursta yaptıkları örgü bebekler, Çocuk Sağlığı Onkoloji ve Çocuk Cerrahi bölümünde kanser tedavisi gören çocuklara hediye edildi. Kadın konukevinde hizmet alan yaklaşık 50 kadın tarafından hazırlanan hediyeleri alan çocukların mutluluğu gözlerinden okundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL