Elazığ

Bağımsız Elazığ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban bir basın açıklaması yaparak gençlerle ilgili çalışmalarını aktardı. Bağımsız Elazığ Milletvekili Adayı Çoban Milletvekili seçilmesi halinde gençlerin meclisteki sesi olacağını da belirtti…

Bağımsız Elazığ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban bir basın açıklaması yaparak gençlerle ilgili çalışmalarını aktardı. Bağımsız Elazığ Milletvekili Adayı Çoban Milletvekili seçilmesi halinde gençlerin meclisteki sesi olacağını da belirtti.

Bağımsız Aday Çoban ekonomik zorlukların gençleri olumsuz etkilediğini vurgulayarak: “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre 2021 yılı sonu itibarıyla Türkiye’nin toplam nüfusu 84 milyon 680 bin 273 kişi iken 15-24 yaş grubundaki genç nüfus 12 milyon 971 bin 289 kişi oluşturmaktadır.. Genç nüfus, toplam nüfusun %15,3’ünü oluşturdu. Genç nüfusun %51,3’ünü erkek nüfus, %48,7’sini ise kadın nüfus oluşturmaktadır. Elazığ’ın ise yüzde 16,1 ile yüzde 18 arasında genç nüfusu olduğu, Nüfus projeksiyonlarına göre genç nüfusun toplam nüfus içindeki oranının 2025 yılında yüzde 14,3, 2030 yılında yüzde 14 olacağı öngörülmektedir. Öngörülmektedir.  2022 verilerine göre; Elazığ’ da 15-19 Yaş grubunda 44.615 (% 7,54)  genç  20-24 Yaş  grubunda 48.649 ( % 8), gencimiz  25-29 Yaş grubunda 43.450 ( % 7,35) oranında  gencimiz bulunmaktadır. Elazığ’daki Gençler, iş bulmakta zorlanmakta ve gelecek kaygısı yaşamaktadırlar. Gençler, ailelerinin ve toplumun beklentilerine uygun davranmakta zorlanmaktadırlar.  Ekonomik zorluklar, gençlerin yaşam standartlarını etkilemektedir.  Bu durum, eğitim, sağlık, iş bulma ve diğer birçok alanda sorunlara yol açmakta,  gençlerin gelecek kaygılarını artırmakta ve aileleri için de büyük bir endişe oluşturmakta gençlerin geleceğini olumsuz etkilemektedir.” Dedi.

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçim çalışmaları kapsamında genç arkadaşlarla her zaman bir araya geldiğini ifade ederek; “Gençlerin siyasi katılımı ve temsil oranı da artırılmalıdır. Gençlerin siyasi siyasi süreçlere aktif olarak katılmaları teşvik edilmelidir. Gençlerin siyasi süreçlere katılımı arttıkça, mecliste de daha fazla genç temsilci olacaktır. Gençlerin mecliste sesi olmak için öncelikle seçimlere katılmalı ve oy kullanmalıdırlar. Gençlerin oy kullanma oranı arttıkça, siyasi partiler de gençlerin taleplerine daha fazla önem verecektir. Bu şekilde, gençlerin mecliste sesi olması daha da güçlenmiş olacaktır.” Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL