Elazığ

Elazığ’da merkez üssü Sivrice İlçesi olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydan geldi. Deprem Elazığ’ın yanı sıra; Malatya, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa illerinden de hissedildi. Elazığ’da saat 06.36’da çok şiddetli bir deprem..

Elazığ’da merkez üssü Sivrice İlçesi olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydan geldi. Deprem Elazığ’ın yanı sıra; Malatya, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa illerinden de hissedildi.

Elazığ’da saat 06.36’da çok şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin merkez üssü Sivrice olarak belirlenirken büyüklüğü, 4.9 derinliği 17.09 km olarak açıklandı.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise depremin merkez üssü Sivrice Kavak Köy olarak belirlendi. Depremin büyüklüğü 4.9 olurken, derinliği ise 3.0 km olarak belirtildi.

“HER HANGİ BİR OLUMSUZ İHBAR ALINMADI”

Depremin ardından ilk açıklamayı yapan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, ilk tespitlere göre olumsuz bir ihbar alınmadığını söyledi.

Vali Toraman: “Saat 6:36’da merkez üssü Sivrice olan, 4.9 şiddetindeki deprem sonrası ilk tespitlerimize göre her hangi bir olumsuz ihbar alınmamış olup; saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Geçmiş olsun…” dedi.

“EKİPLERİMİZ SAHADA TEYAKKUZ HALİNDE”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları sosyal medya hesabından paylaşım yaparak tüm vatandaşlara geçmiş olsun dedi. Ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirten Başkan Şerifoğulları: “Şehrimizde meydana gelen 4.9 şiddetindeki #deprem sonrasında çok şükür herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz oldu. Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz sahada teyakkuz halinde…”ifadelerini kullandı.

“GEÇMİŞ OLSUN ELAZIĞ”

AFAD Başkanlığı sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda saha taramalarının devam ettiğini belirterek: “#DEPREM: Elazığ ili Sivrice ilçesinde saat 06.36’de 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. An itibariyle olumsuz bir ihbar bulunmamakta; ilgili birimlerimiz ile saha taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“SAHA TARAMA FAALİYETLERİNİ TAMAMLAMIŞTIR”

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, saha tarama faaliyetlerini tamamlandığını duyurdu. Toraman,  “Bu sabah Sivrice ilçemizde meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem sonrası: AFAD ve kolluk ekiplerimiz yürüttükleri saha tarama faaliyetlerini tamamlamıştır. Ekiplerimiz tarafından şu ana kadar herhangi bir hasar veya olumsuz durum tespit edilmemiştir. Geçmiş olsun” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL