Elazığ

HADDİNİ AŞANLAR…

    Elazığ, son birkaç yıldır özellikle 2020 depreminden sonra yeni binaların yapılmasıyla birlikte ufak ufak çehresini değiştirmeye başladı. Tabi bunlara paralel olarak yeni ve geniş yollar da yapıldı. Özellikle..

HADDİNİ AŞANLAR…

 

 

Elazığ, son birkaç yıldır özellikle 2020 depreminden sonra yeni binaların yapılmasıyla birlikte ufak ufak çehresini değiştirmeye başladı. Tabi bunlara paralel olarak yeni ve geniş yollar da yapıldı. Özellikle yolların geniş olması trafiğin rahat akışı açısından büyük öneme sahip. Buradan bizler de emeği geçen bütün yetkililere teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

Zaman zaman bizler de bu yolları kullanıyoruz. Aracımızla seyir halindeyken bu yolları kullanan binek araçları, kamyonlar, beton mikserleri ve tırların trafikteki akışına şahit oluyoruz.

Ancak seyir halinde iken bizleri dehşete düşüren hadiseleri de görmüyor değiliz. Özellikle AĞIR TONAJLI araçların gazı köklemiş giden hallerine şaşırıp kalıyoruz. Bu yollar herkesin, hepimizin kimsenin tekelinde değil. Bu yollar “sen son süratli git” diye yapılmadı. Trafiğin rahatlaması için kamu yararına yapılarak halkın hizmetine verildi.

Yetkililerden ricamız; bazı yollara ivedi bir şekilde “Mobese Kameralar” koyarak halkı denetlemeleridir.

Tabi bu konuda halkımıza da çok büyük görevler düşüyor. Öncelikle halkımızın bilinçli olması gerekir, her konuda olduğu gibi. Bu iş galiba biraz da vicdan işi…

Elazığ’ın merkezinde olan 2 yere meydan yapıldı ve ikisinin de çok emek verilerek itina ile yapıldıkları takdir-e şayan.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda  geçtiğimiz gün, bir iş kazası yaşanarak ufak bir çökme oluşmuştu. Bazıları bu görüntüyü çekerek haber sitelerinde yayınlamışlar, hiç de hoş olmadı. Yapılan başarıyı görmeyip, çok küçük bir teknik hatayı ifşa etmek, basın ahlakına yakışmadı.

Bunu görenler; Hürriyet Caddesiyle Gazi Caddesi arasında, İzzetpaşa Camisinin bulunduğu caddenin ön tarafına yapılan “Sarı Bariyerleri” de görmüşlerdir, herhalde. Ancak bizler o yolu kullandığımız için daha sıklıkla görüyoruz ki; vatandaşlarımız bariyerlerin üstünden atlıyorlar. Geçen gün bir araç çarparak, o bariyerlerin bir tanesini de kırmıştı.

El İnsaf… Biraz Dikkat… Hiç mi dünya görmediniz? Bariyerleri kırmak, üstünden atlayarak zarar vermek, gerçekten vicdanları sızlatıyor.

Haddinizi aşmayın, buralar hepimizin….

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL