Uncategorized

HİÇ SEÇİM HAVASI YOK!…

Değerli Okurlarım, Hani hatırlarsınız şimdiki bayramlar geldiği zaman “Nerede O Eski Bayramlar!” diye iç geçiririz. Eski bayramların birlik ve beraberlik açısından daha iyi olduğu özlemiyle yâd ederiz. Bu vesileyle bir..

Recai GÜÇLÜ
RECAİ GÜÇLÜ

Değerli Okurlarım,

Hani hatırlarsınız şimdiki bayramlar geldiği zaman “Nerede O Eski Bayramlar!” diye iç geçiririz. Eski bayramların birlik ve beraberlik açısından daha iyi olduğu özlemiyle yâd ederiz.

Bu vesileyle bir seçim atmosferine girmemize rağmen eski seçim havası hemen hemen yok gibi…

Halbuki bazı kesimler Nisan-Mayıs ayında seçim yapılacak diye dillendirilmelerine ve sürenin az kalmasına rağmen bir hareketlenme göremiyorum. Partilerde değil adaylar, aday adayları bile kendilerini ortaya çıkarmış değiller.

Sebebine gelince; 2023 yılına geçiş dönemindeki ekonomik, sosyal, kültürel ve birçok alandaki belirsizlikler bu seçimleri Türkiye tarihindeki en karmaşık bir seçim atmosferi olmasına neden oluyor.

Değerli Dostlarım,

Fazla uzağa gitmeyelim. Şehrimiz 24 Ocak 2020 tarihinde asrın en büyük depremlerinden olan 6.8’lik bir deprem ile sarsıldı. Aradan 3 sene geçmesine rağmen halen daha Elazığ hayalet bir şehir olma özelliğini koruyor. Nedeni ise depremdeki ağır hasarlı binaların bu kadar zaman geçmesine rağmen halen daha yıkılmamış ve yıkılan binaların da yerine yenilerinin yapılmamış olması. Üstüne üstlük bir de pandemi ve ekonomik kriz de hortlayınca maalesef siyasilerimiz ve şehri yönetenler yetersiz kaldılar.

Değerli Hemşehrilerim,

Biz Elazığ’da Güçlü Haber Medya Kuruluşu ve Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilciliği olarak 28 Mayıs 2022 tarihinde Hazar Gölü kıyısında bin kişiden fazla Üniversite öğrencileri ve vatandaşlarımızın katılımıyla şehrimizi tanıtım amaçlı “Gençlik Festivali” düzenlemiştik. Ayrıca 14 Eylül 2022 tarihinde de 47 ihtiyaç sahibi ailenin çocuklarını sünnet ettirip, düğün salonunda da eğlendirmiştik.

Biz basın kuruluşu olarak şehrimizin tanıtımı adına bu görevi üstlendik ve layıkıyla da yerine getirdik. “Gençlik Festivali”ne Genel Başkanımız, Genel Başkan yardımcılarımız, İl Başkanlarımız ile yurt içinden ve yurt dışından gazeteciler katıldılar. Buradaki üzüntüm festivali yaptığımız zaman 2 sene geçmişti. Öyle olmasına rağmen yıkıntılar ve yıkılan binalar yani kısacası köhne bir şehir görüntüsü beni çok üzdü. Gelen misafirlerime de mahcup olmuştum.

Bunu belirtmemdeki amaç seçim atmosferinde sahaya çıkacak siyasi aktörlerin halkımıza bu sorunlara ne gibi çözüm getireceklerini söylemelerini beklemekteyim. Vatandaşlarımız da benimle aynı görüşteler. Şehrimize acil çözüm üretebilecek siyasilerin sahaya çıkmalarını hemşerilerimiz beklemektedirler. Bunlar benim kendi görüşümle birlikte görüşmüş olduğum vatandaşlarımız da bu fikirlere can-ı gönülden katılmaktadırlar.

Benim özellikle isteğim; hangi partiden olurlarsa olsunlar birbirleriyle çekişmeden, eleştiri yapmadan ve kırıcı olmadan şehrimizin kalkınması için ne yapabilirizin peşinde koşan aday adaylarının sahaya çıkmasını istiyorum. Yapılacak olan seçimin şimdiden ülkemize ve şehrimize hayırlar getirmesini dilerim.

Sağlıcakla Kalın…

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL