Güncel

MHP SİVRİCE İL GENEL MECLİS ÜYESİ RAİF ASLAN’DAN PROJEYE İTİRAZ!!…

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen Eti Krom A.Ş. İşletmesi tarafından kurulan (GES) projesine izin alınmadan yapımına başlandığı ortaya çıkmış projeye oylanmasında ret oyu kullanan MHP Sivrice İl Genel Meclis üyesi Raif..

MHP SİVRİCE İL GENEL MECLİS ÜYESİ RAİF ASLAN’DAN PROJEYE İTİRAZ!!…

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen Eti Krom A.Ş. İşletmesi tarafından kurulan (GES) projesine izin alınmadan yapımına başlandığı ortaya çıkmış projeye oylanmasında ret oyu kullanan MHP Sivrice İl Genel Meclis üyesi Raif Aslan gariban vatandaşa uygulanan kanun ve yönetmeliklerin Eti Krom AŞ işletmesine de uygulanmasını istemişti. Aslan, İdarenin kanunları uygulamadığı takdirde suç duyurunda bulunacağını açıklamıştı. Ancak idarenin iddialara göre 6 milyon tl tutacak cezayı yazmamak için çözüm aradığı ileri sürülüyor.

 

Elazığ İl Özel İdaresi vatandaşın eksik evrak ve izin almadan 30 metre kare bir alanı sac ile kapatmasını bina yapıyor diyerek 8 bin 500 tl ceza yazmasına rağmen Eti Krom A.Ş’nin izin almadan ve dosyasının tamamlanmadan 50.4 hektarlık alana kurduğu tesisi ile ilgili yazılması gereken iddialara göre 6 milyonluk cezayı yazmamak için çözüm aradığı ileri sürülüyor.
Eti Krom AŞ’nin, idareden izin almadığı ve dosyasında eksik evrak bulunduğu İl Özel İl Genel Meclisini 6.1.2022 tarihindeki komisyon raporunda ortaya çıktı.
Komisyon raporunda Eti Krom A.Ş. İşletmesine tarafında kurulan (GES) projesi İl Genel Meclisinin Şubat ayı toplantısında eksik evrakları ve imar planı izni alınmadığı gerekçesi ile ertelendiği, dosyanın Mart ayındaki rapor tamamlanarak Nisan ayında gerçekleşti.

Meclis toplantısında Ak Parti İl Genel Meclis üyeleri kabul ederken MHP Sivrice İl Genel Meclis Üyesi Raif Aslan oylamada ret oyu vermişti.

Eti Krom A.Ş.’ye de uygulansın
MHP İl Genel Meclis üyesi Raif Aslan mecliste kabul edilen rapor sonrası bir açıklama yapmış, 1.1.2022 tarihinde havalesi yapılmış, komisyon yaptığı çalışmasında GES projesini mahallinde yaptığı incelemesi sonucunda projenin kurumdan izin alınmadan gerçekleştirdiğini tespit edildiğini belirterek normal vatandaşlar imar izni almadan uygulanan kanun ve yönetmeliğin Eti Krom A.Ş. işletmesine de uygulanmasını istemişti.

Dosyada eksiklikler olduğu görülmüştür
Komisyon çalışmasında Şubat ayında Meclis gelen raporunda dosyada aksaklıkların olması nedeniyle evrakların tamamlanması istendiği komisyonun süre verilmesini uygun gördüğünü vurgulayan MHP Sivrice İl Genel Meclis üyesi Aslan yaptığı yazılı açıklamada, “Bu süreçler yürütülürken İşletmenin bu projesini izin almadan yapması kanun ve yönetmeliklere göre kaçak yapı statüsünü kazandırdığını ileri sürmüş,”İl Özel idaresi köylerde bir vatandaşın kurumdan izin almadan yaptığı yapılarda kanun ve yönetmeliğe göre izin almadan yapması nedeniyle kaçak yapı statüsünde değerlendirerek ceza yazmasına rağmen Eti Krom AŞ’nin bu süre içerisinde izin almadan yaptığı yapıya sessiz kalması ve ceza yazmamasını manidar karşılandığını” vurgulamıştı.

Kurumun sessiz kalması manidardır
MHP Sivrice İl Genel Meclis Üyesi Aslan, kurumun bir vatandaşa yazdığı bir cezayı örnek göstererek Sivrice Bekçitepe köyünde depremde yıkılan vatandaşın “Evinin yerine kurulan çadırının altını tabanlık yapan, ahırında bulunan hayvanlarını yabani hayvanlardan korumak için 30 metre kare bir alanı sac ile kapatmasını bina yapıyor diyerek 8 bin 500 tl ceza yazan kurumun Eti Krom A.Ş ye sessiz kalması ne kadar vicdani bir yaklaşımdır”diyerek çiftte standart uygulamaya tepki göstermiş, İl Genel Meclisi olarak kanun ve yönetmeliklere göre depremde mağdur olan vatandaşa reva görülen uygulamanın Eti Krom AŞ’ye aynı yaklaşımı göstermemesi kamuoyunda rahatsızlık yarattığı gibi bizi de rahatsız etmiştir” açıklamasında bulunmuştu.

Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım
MHP Sivrice İl Genel Meclis üyesi Aslan, açıklamasında Eğer İl Özel idaresi, Eti Krom AŞ’ ye uyguladığı çifte standart uygulayacaksa bundan sonra gariban vatandaşlara da uygulanmasını ve bu durumda bulunan kişilere karşı kesilen cezaların muaf tutulmasını gerektiğini ifade ederek; “Bu uygulanmadığı takdirde kurumun çifte standart uygulaması kanun ve yönetmeliklerde belirtilen gerekli yasal işlemlerini göz ardı etmesi halinde konuyu yargıya taşıyacağımı, sorumlu görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağını” ifade etmişti

İdare, İddialara göre 6 Milyon TL cezayı yazmamak için çözüm arıyor  
MHP Sivrice İl Genel Meclisi Raif Aslan’ın itirazı sonrası gözler İl Özel İdaresine çevrildi. Elaziginsesi.com haber sitesinin edindiği bilgilere göre MHP İl Genel Meclis üyesi Aslan’ın 6.4.2022 tarihinde verdiği itiraz dilekçesini bir aydır işlem yapılmadığı, komisyon tarafından izin alınmadan tespit edilen 50.4 hektarlık alanda kurulan tesisin cezai karşılığı olan iddialar göre 6 milyon Tl tutacak bedeli yazmamak için çözüm arandığı vurgulanıyor.

YORUMLAR (4)

  1. Metin Arpacı diyorki:

    Başkanım bizler Elazığlı hemşehrilerin olarak arkandayiz. Özel idare ne yapmaya çalışıyor? Kimden alıyor bu yetkiyi?

  2. Ana vatan diyorki:

    Raif bey gakkom bu şehrin senin gibi babayiğitlere ihtiyacı var. Hele bı ulkücüler yonetse bı ülkeyi bak bakalım onu bunu kayırma oluyor mu???

  3. Hüseyin diyorki:

    Başkanım bu habere çok üzüldüm yazıklar olsun hep zenginler korunuyor, fakir ölsün anasını satım

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL