Elazığ

YILMAZ: ZOR ZAMANLARDA VATANDAŞIMIZA 2.5 MİLYON TL YARDIMDA BULUNDUK

Yurtbaşı Beldesinin Belediye Başkanı Yasin Yılmaz; pandemi ve deprem zamanında vatandaşların yanında olduğunu ve onlara yaptığı yardımlardan söz etti.   Öncelikle Yılmaz; benim belediye başkanlığında 3.dönemim. 2 dönem belediye başkanlığı..

YILMAZ: ZOR ZAMANLARDA VATANDAŞIMIZA 2.5 MİLYON TL YARDIMDA BULUNDUK

Yurtbaşı Beldesinin Belediye Başkanı Yasin Yılmaz; pandemi ve deprem zamanında vatandaşların yanında olduğunu ve onlara yaptığı yardımlardan söz etti.

 

Öncelikle Yılmaz; benim belediye başkanlığında 3.dönemim. 2 dönem belediye başkanlığı vekilliği yaptım, geçen dönem rahmetli başkanımız Mustafa Ergün, rahmetli olduktan sonra 1 yıl da onun yerine başkanlık yaptığını söyleyerek kendisinden söz etti.

“BELEDİYE BİNAMIZI 1 AYA KADAR HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”

Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz Belediye Başkanlığına geldikten sonra beldeye, “12 tane sıfır araç kazandırdık, bunlar 2 otobüs, 1 kepçe, 2 traktör, 1 tane itfaiye, 2 tane tüp kamyonu ve süpürge makinası ile toplam 12 araç geldi. Seçimden önce vatandaşımıza söz verdik, eğer biz seçilirsek bir hizmet binası yapacağız. Bu hizmet binamız baya eski 1971 yapılmış bir bina depremden dolayı da yıkım kararı çıktığı için yeni hizmet binası yapmaya başladık. Belediye binası arkasında da belediye garajı yaptırdık. Eski garajımız depremden dolayı yıkıldığı için yeni garajda yapıldı. Personel ve araç bakımlarının her şeyini orda karşılıyoruz. O bitti belediye binası da bir aya kadar bitecek. İnşallah belediye binamızı 1 aya kadar vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Asves borularımız bayağı bir eskiydi. Asves borularımız 30 yıllıktı, bunu komple 2 kilometre bire yanlardan vatandaşımıza ve beldemize su vermek için bir yan hat 4 tane yapıldı toplam 6 kilometre yeniledik, toplam maliyeti 3.5 milyon TL. Asfalt yollarımızı da yeniledik, maliyeti 2.5 milyon TL. İlçemizde 300’e yakın kerpiç evlerimiz yıkıldı. 2 tane park yaptırdık şehitlerimizin adını verdik, Ömer Halis Demir adına da bir park yaptırdık. Saat kulesi yaptırdık, yurt başına hoş geldiniz yazısı girişe yaptırdık. Helikopter kazasında şehit olan 8.kol komutanı adına bir anıt yaptırdık. Köyümüzün girişinin hepsini ışıklandırdık. Halkımızın bütün hizmetlerini yerine getirdik” diyerek yaptığı çalışmalardan bahsetti.

“SON PROJE İLE HALKA VERİLEN TÜM SÖZLER YERİNE GETİRİLMİŞ OLACAK”

Yılmaz “Sadece spor kompleksi sözü vermiştik onun içinde bir arsa aldık inşallah en kısa zamanda bakanımız gelecek onu da orda sözünü edeceğiz. Spor kompleksini de yaptırırsak halkımıza verdiğimiz bütün sözü yerine getirmiş olacağız. Benim projemde yurt başı beldesinde asfaltsız hiçbir yer kalmayacak, şuan zaten yüzde seksenini yaptık yüzde yüz olacak. Organize sanayisinden belediyeye hiçbir katkı yok fakat halkımıza katkısı tabi ki var halkımız orada çalışıyor. Bizim gelirimiz genelde hipodromdan geliyor. Şeker fabrikasından da gelirimiz yok ama bizim halktan 100 kişi orada çalışıyor ve bu bizi mutlu ediyor. Diyerek yapacağı çalışmalardan ve halkın iş imkanlarının onu mutlu ettiğini söyledi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZA ÇEK DAĞITTIK”

Yılmaz “Deprem zamanı belediyemize halka 2 milyon TL’ye yakın bir yardımımız oldu. Depremde afat il müdürü ile görüştüm onlara Yurtbaşı’ndan kim gelirse bize yönlendirin. Belediyede yardım çeklerini hazırlayıp her birine 250 liralık çek hemen hemen bu süreçte bütün yardıma ihtiyaç sahibi bütün halkımıza dağıttım. Nerden baksak 2 milyon TL’ye yakın bir yardımda bulunduk. Pandemi dönemi bütün yiyecek içecek hepsini belediye tarafından karşılandı. Ayrıyeten vatandaşımıza evi yıkılan, TOKİ’den ev çıkmayan, gitmek istemeyen, mağdur olan hakkımızda da 5 bin tuğla ve 200 torba çimento, kum vatandaşımıza bu şekilde de yardımda bulunduk. Allah devletimizden razı olsun çatal çeşmeden halkımızın çoğuna ev çıktı. Evleri yıkılan vatandaşlarımızdan mağdur olan hiç kimse kalmadı. Biz belediye olarak her zaman halkın yanındayız. Bu yüzden de halk bizi yüzde 60 oranla seçti. Bundan sonra da her zaman halkımın yanındayım. Devletimiz bu günlerde zor süreçte tabi ki bunlar dış güçlerin bir oyunu, ben 10 yıl Hollanda’da kaldım bunu iyi biliyorum belki insanlarımız pek bilmez 20 yaşındaki bir genç bunaltı görmedi, bu zor günlerde ne olursa olsun devletimizin yanında olmamız gerekiyor. Ben her zaman devletimizin, ülkemizin ve Cumhur Başkanımızın yanındayım bunun hiçbir siyasi parti ile alakası yoktur”. Yaptığı çalışmaları ve bu zor süreçte devletin yanında olacağını vurguladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL