Elazığ

ELAZIĞ’DA GEZİCİ KÜTÜPHANE

Kültür Ve Turizm Bakanlığına bağlı Elâzığ İl Halk Kütüphanesi’nin hazırladığı “Gezici Kütüphane” merkeze uzak olan, kitaba erişimde zorluk yaşayan öğrencilerin yanında. Elâzığ’da belirlenen yerleşim yerlerini ziyaret eden gezici kütüphane her..

ELAZIĞ’DA GEZİCİ KÜTÜPHANE

Kültür Ve Turizm Bakanlığına bağlı Elâzığ İl Halk Kütüphanesi’nin hazırladığı “Gezici Kütüphane” merkeze uzak olan, kitaba erişimde zorluk yaşayan öğrencilerin yanında. Elâzığ’da belirlenen yerleşim yerlerini ziyaret eden gezici kütüphane her on beş günde bir burada bulunan vatandaşları ziyaret ederek diledikleri kitabı alma imkânı sunuyor.

 

Elazığ İl Halk Kütüphanesine bağlı gezici kütüphane belirlenen 13 noktada, içerisinde barındırdığı 8 bin kitap, eğitici filmlerin oynatıldığı televizyonu ve eba üzerinden eğitim verilmesi için ayrılan bilgisayarları ile öğrencilerin hizmetine sunuldu. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinççi, gezici kütüphanede aylık 1500 kişiye hizmet verdiklerini dile getirdi. Pirinççi,” Ayda ortalama 1000-1500 kişiye hizmet vermekteyiz. Bu yılda gezici kütüphanemizde 10 bin, 15 bin civarında okuyucuya hizmet veriyoruz. Elazığ da okuma oranı bize göre çok yüksek 10-15 bin civarında biz sadece gezi kütüphanede hizmet veriyoruz” dedi.

Elazığ’da hizmet vermeye başlayan Gezici kütüphane aslında oldukça eskilere dayanıyor. 1980’lerde ilçe ve köylerde başlayan kütüphane geleneği Türkiye genelinde uygulanmaya başlayan ilk beş il arasında. Şu anki hedef ise 81 ilde gezici kütüphanelerin hizmet ermeye başlaması. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinççi, “Elazığ dışında Türkiye çapında hemen hemen 50 ilimizde gezici kütüphane aracı var. 81 ilimiz var 50 tanesinde bakanlığımız tarafından gezici kütüphane aracı gönderilmiş diğerlerine de yavaş yavaş gönderiliyor. Senede 5 tane 10 tane veriyorlar illerimizin tamamına gezici kütüphane aracını tamamlayacak bakanlığımız” ifadelerini kullandı.

 

BİRÇOK NOKTADA HER YAŞTAN VATANDAŞI KİTAP İLE BULUŞTURUYOR

Gezici kütüphane bir tek çocuklar için de hizmet vermiyor. Kütüphanenin uğradığı köylerde her yaştan vatandaş verilen hizmetten yararlanabiliyor. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinççi, “Okuyucularımız 7 den 77 ye il halk kütüphanesinde hangi görevleri yapıyorsa, gezici kütüphanede de aynı görevleri yapıyoruz. Okulumuzun önüne gelmiş sadece okul öğrencileri burada çalışmıyor, köy meydanına gittiğimizde de yaşlılarımız, orta yaşlılarımız geliyor. Gezici kütüphanemizden 7 den 77 ye herkes yararlanıyor” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL