Elazığ

KOVANCILAR’DA ALET, MAKİNE VE EKİPMAN DAĞITIMI YAPILDI

Kovancılar İlçemizde Hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında %70 hibeli 65 adet süt sağım makinesi ve 5 adet süt soğutma tankı dağıtımı yapıldı. Programa İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan KARAHAN,..

KOVANCILAR’DA ALET, MAKİNE VE EKİPMAN DAĞITIMI YAPILDI

Kovancılar İlçemizde Hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında %70 hibeli 65 adet süt sağım makinesi ve 5 adet süt soğutma tankı dağıtımı yapıldı.

Programa İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan KARAHAN, İlçe Müdürü, ziraat odası başkanı, Ak parti ilçe başkanı, ziraat ve iş Bankası müdürleri, Kovancılar Tarım kredi Kooperatif Müdürü Teknik personel ve üreticilerin katılımıyla makinelerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Üreticilerimizin kazancını artırmak üreticilerimizin yapmış olduğu üretimden mutlu bir şekilde çalışmalarını sonlandırmak için birçok proje uyguladıklarını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan KARAHAN; “Bakanlığımızın destekleri, DAP idaremizin destekleri, Ulusal Ajans’ın ve bunun yanında Kalkınma idaresinden almış olduğumuz desteklerden potansiyelimizi geliştirmeye çalışıyoruz.

Bugün saha da görmüş olduğunuz hayvancılıkla uğraşan siz değerli üreticilerimize %70 hibe ile dağıtacağımız 65 adet süt sağım makinesi ve 5 adet de süt soğutma tankı ile Ülkemizdeki Hayvancılığı biraz daha geliştirmeyi hedeflediklerini ve Bugün bu makinaları bilmeyen birisi için belki çok basit bir şekilde değerlendirilebilir ancak ikili sisteme sahip olan bu makineyi yıllardır evindeki 8-10 tane hayvanı elleri Nasır tutan parmaklarını artık kullanamayacak duruma gelen annelerimiz için bu makineler dünyanın en değerli desteğidir. Bundan sonra bu eve bu makine girdikten sonra o annemiz artık eliyle değil bu makine ile hayvanı sağacak ve geri kalan işlerine, kendisine daha fazla zaman ayırmış olacak.” Dedi.

KARAHAN, Tarımsal projeleri önemsiyoruz ve 2022 yılında hazırlıkların yapıldığını, İnşallah Kovancılar ilçemizde dahil olmak üzere birçok ilçemizdeki üreticilerimizin yeni projelerle yeni tohumluklarla yeni makinalarla buluşturacaklarını söyledi.

Kovancılar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahmut DEMİRKESEN ise, “Kovancılar ilçemiz Hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı bir ilçe olduğunu, İlçemizde 240 bin küçükbaş 330 bin büyükbaş 189 kanatlı ve 3500 Arılı kovana sahip olduklarını belirterek, Bugün özellikle hayvancılığı geliştirme projeleri kapsamında çiftçilerimize bir arada olduklarını ve amaçlarının işletmelerdeki verimliliği, karlılığı artırmak olan projenin çiftçilere de faydalı ve hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL