Siyaset

ERGİNÖZ: “PALU OLARAK, 2023 SEÇİMLERİNE HAZIRIZ…”

Ak Parti Palu İlçe Başkanı Sayın Hasbi Erginöz ile röportaj yaptık. Gazetemize, ilçesi ve parti teşkilatındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.     “PALU, AK PARTİ KURULDUKTAN SONRA KABUĞUNU KIRARAK BÜYÜMEYE..

ERGİNÖZ: “PALU OLARAK, 2023 SEÇİMLERİNE HAZIRIZ…”

Ak Parti Palu İlçe Başkanı Sayın Hasbi Erginöz ile röportaj yaptık. Gazetemize, ilçesi ve parti teşkilatındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

 

“PALU, AK PARTİ KURULDUKTAN SONRA KABUĞUNU KIRARAK BÜYÜMEYE BAŞLADI”

Palu’nun iki yerleşim alanına sahip olduğunu ve buraların imara açılarak, adeta şehir görünümüne kavuştuğundan söz eden Ak Parti Palu İlçe Başkanı Hasbi Erginöz, “1988 Palu tarhana doğumluyum, yaklaşık olarak 34 yıldır Palu’da yaşıyorum, Palu’da doğdum, Palu’da okudum ve üniversite hayatımdan sonra tekrar ilçeme gelip burada yaptırımlar yapmaya başladım. 2017’de yönetim kurulu üyeliğine, daha sonra siyasi işler başkanlığı görevine getirildikten sonra, 2019’da vekil olarak ilçe başkanlığını yürüttüm. 2019’dan itibaren de ilçe başkanı olarak atandım ve son kongrede ilçe başkanı olarak seçildim. Şu anda Ak Parti Palu İlçe Başkanlığı görevini yürütüyorum. Ak Parti olarak tabi ki bunu ifade ediyorum, bütün hemşerilerimizin duyması adına, bir daha ifade edeceğim, çünkü sizlerin aracılığı ile bizi dinleyen ve izleyen arkadaşlarımızın bunu bilmeleri gerekiyor. Şimdi, Palu bir Cumhuriyettir!… Her zaman bir deyim vardır. Gerçekten Palu, Cumhuriyet tarihinden önce çok büyük bir vilayete sahipti. Bingöl ve civar ilçeler hepsi Palu’ya bağlıydı ve Palu Osmanlı zamanında iç işlerinde serbest, dış işlerinde Osmanlıya bağlı bir ilçeydi. Ancak Cumhuriyet tarihinden itibaren baktığımızda özellikle CHP dönemine baktığımız zaman artık Palu küçülmeye başladı, tabi ki Ak Parti kurulana kadar… Ak Parti kurulduktan sonra Palu cumhuriyet döneminden sonra küçülmesini kırarak, deyim yerindeyse; “Palu kabuğunu kırarak büyümeye başladı”. Halen büyümeye devam ediyor. Bunun en bariz örneğini vermek istiyorum; Palu gerçekten baktığımız zaman 2 tane yerleşim yerine sahip. Birincisi aşağıdaki merkezde bulunduğumuz yer, ikincisi de yukarı Kalekent ve Esentepe mahallelerimizin bulunduğu yer. Palu gerçekten Ak Partili belediye döneminde, Ak Parti döneminde, Ak Parti milletvekillerimizin, il başkanlarımızın sayesinde yukarısı imara açıldıktan sonra büyümeye başladı. Şu an Kalekent ve Esentepe mahallerimiz gerçekten bir şehir görümüne kavuşmuş durumda. İnşallah o arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalara katkıda sunarak, tekrardan Palu’yu geliştirme çabası içinde olacağız” ifadelerine yer verdi.

“İLÇEMİZE, MİLLETVEKİLLERİMİZİN, İL BAŞKANIMIZIN VE BELEDİYE BAŞKANIMIZIN DESTEĞİYLE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Belediye Çarşısı’nın yenilenmesi, Kalekent ve Esentepe mahallelerine asfalt döşenmesi gibi birçok çalışmaları gerçekleştirdiklerinden bahseden Erginöz, “Palu Ak Parti döneminde ciddi hizmetler aldı. Ancak ben kendi dönemimde almış olduğum hizmetleri sayacak olursam burada güçlü bir ekibimizle, belediye başkanımızla, il encümenimizle, belediye encümenlerimizle, ilçe yönetimimizle, gençlik kolları ve kadın kollarımızla gerçekten uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Bütün ekibimizle bizler milletvekillerimizin ve il başkanımız Sayın Şerafettin Yıldırım’ın bize vermiş olduğu destekle birlikte ciddi anlamda çalışmalarımız yapıldı. Bizler Ak Parti hükümeti olduğumuz için, bakanlarımız da Ak Parti hükümeti bakanları oldukları için, ciddi anlamda Palu’ya da hibe paraları çıkmış durumda. Bunların birincisine baktığımız zaman Palu’da belediye çarşısının yenilenmesi yine bizim ekibimiz döneminde olan bir çalışma. DSİ’nin 2018’de koruma kanalı vardı ve bu bizim ekibimizle çalışmamız öncülüğünde şu an gerçekleşti, bitti. Çarşı mahallemiz de artık taşkın koruma suyundan etkilenmeyecek. O da ciddi bir işti, o da şu an tamamlandı, bitti. Daha sonra Palu da özellikle milletvekillerimizin desteği ile Kalekent ve Esentepe’de yaklaşık 20 km.ye yakın 1,5 yıl önce birinci kat, yaklaşık bir ay önce de ikinci kat asfaltı yapıldı, bunların hepsi Palu belediyesinin bütçesinden değil, hükümetimizin desteği ile yapılan işlerdi. Milletvekillerimizin ve il başkanımızın desteği ile yaptığımız işlerdi” dedi.

“20 GÜN İÇERİSİNDE TOKİ KURALARI ÇEKİLECEK”

222 tane TOKİ konutu yapıldığını ve ilçenin şehirleşme boyutunun bu sayede daha da etkinleşeceğinden söz eden Erginöz, “Elazığ’da ciddi anlamda büyük bir deprem oldu ve depremden sonra Palu’nun etkinlik alanına girmesini ekibimizle yaptık. Etkinlik alanına girdikten sonra da, yaklaşık olarak 222 tane TOKİ konutu yapıldı, buradan da müjdeyi verelim, 20 gün içerisinde kuralar çekilecek ve çok ciddi anlamda güzel yeni bir mahalle gibi, yeni bir şehir gibi konutlar yapıldı. Bunlar da bizim ekibimizin yapmış olduğu çalışmalar içerisinde ve 2 tane okulumuz daha var, hasarlıydı. Bir tane okulumuzun kabası bitmek üzere, diğer okulumuzun da ihalesi gerçekleştirildi, en kısa zamanda çalışmaya başlanılacak. Daha sonra milletvekillerimizin desteği ile öğretmenevi projemiz şu an onaylandı, projesi bitmek üzere, zemin etüdü yapıldı. Şu an sıkıntı yok, en kısa sürede oranın da çalışmasına başlanılacak. Yine bizim zamanımızda Palu’daki emniyet binamızın yapımı tamamlandı. Şu an emniyetimiz yeni binada hizmet etmeye başlamış durumda. Yani bunların sadece görünen birkaç tanesi… Yol mesire alanı çalışmalarımız, Karşı bahçeler yol çalışması, Palu belediyesi tarafından yapıldı. Tarihi yerlerimize Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları’nın desteği ile sıcak asfalt dökümü yapıldı. İş adamlarımız Palu’da iki tane mescit yaptı, bunlar gerçekten görünen elle tutulur hizmetlerdir” dedi.

“AK PARTİ, İNSANI MERKEZ ALAN BİR SİYASETLE İŞ YAPMAKTADIR”

Vatandaşlarla içiçe olmaya özen göstererek, bu kapsamda köyleri ziyaret ettiklerinden bahseden Erginöz, “Bizim Ak Parti olarak en önemli işimiz insanların gönüllerine dokunmak, onların sevgisine mazhar olmaktır. Bizler de bu konuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sürekli vatandaşlarımızla iç iç olmaya gayret gösteriyoruz, köylerimizi ziyaret ediyoruz. Çünkü Ak Parti insanı merkez alan bir siyasetle iş yapmaktadır. Dolayısıyla bizim için en önemli şey insanların gönlüne girmektir bunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz genel merkezimizin ve partimizin bu konudaki görüşlerini de biliyoruz. Dolayısıyla bizlerin en temel amacı; insanlarımıza faydalı ve gönüllerine dokunacak işler yapmaktır. Bu konuda çeşitli çalışmalarımız devam ediyor, inşallah bundan sonra da devam edecektir” dedi.

“AK PARTİ’DE SEÇİM BİTTİĞİ GÜN, YENİ SEÇİMİN HAZIRLIĞI YAPILIR”

Her an, her dakika teşkilatları diri ve canlı tutarak siyaset yaptıklarını söyleyen Erginöz, “Ak Partimizi diğer siyasi partilerden ayıran en temel özeliklerden bir tanesi de şudur; Ak Parti’de seçim bittiği gün, yeni seçimin hazırlığı yapılır. Her an her dakika seçime hazır durumda, teşkilatlar diri ve canlı tutulur. Dolayısıyla biz seçimin bittiği gün yani genel seçim bittiği gün, yarın önümüzde seçim varmış gibi, teşkilatlarımız hazır, diri ve bu yönde de çalışmalarımız her an her dakika yapmaktayız. Bizim için 2023 olası genel seçimde hiçbir eksiğimiz yok, biz teşkilat olarak hazırız, Palu olarak hazırız bu konuda…”dedi.

“VATANDAŞ GÜÇLÜ BİR PALU İSTİYORSA, AK PARTİ’NİN YOLUNDAN GİTMESİ GEREKİR”

Palu’ya yapılan hizmetlerin Ak Parti hükümeti sayesinde olduğunu söyleyen Erginöz, “Bir ilçede veya ilde gerçekten güçlü bir hükümet, güçlü bir cumhurbaşkanımız, güçlü bakanlarımız, güçlü milletvekillerimiz ve güçlü il başkanımız arkamızda olduğu müddetçe, o ilçeye gerçekten ciddi anlamda hizmetler o ilçenin parası ülkenin cebinden çıkmadan gelebilmekte… Vatandaşlarımızın şunu çok iyi bilmeleri gerekiyorlar ki, iktidarda olan Ak Parti hükümeti şu an bizim Ak Parti genel başkanımız aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve her zaman bizden desteğini esirgememekte… Her konuda gittiğimizde bakanlarımızın talimatıyla ilçemize gereken önem verilmekte… Vatandaş güçlü bir Palu istiyorsa, güçlü bir Elazığ istiyorsa bunun her zaman iktidarın yolundan geçtiğini bilmesi gerekiyor. Yani şu anda Ak Parti’nin yolundan gitmesi gerekiyor. Palu’ya yapılan hizmetler eğer bu kadar yapılmışsa, bu Ak Parti sayesinde, Ak Partili bakanlarımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde yapılmış hizmetlerdir. Bunu çok iyi bilmeleri ve görmeleri gerekiyor ki; biz Palu’yu 1 adım değil 10 adım daha öteye götürmek istiyorsak, her zaman Ak Parti’nin, hükümetimizin destekçisi olmamız gerekiyor. Buradan bütün kardeşlerimi canı gönülden selamlıyor, teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL