Elazığ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ’IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.       Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi; 19 Eylül Gaziler..

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ’IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

 

 

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi;

19 Eylül Gaziler Günü, bağımsızlığımızı, vatanımızın birlik ve bütünlüğünü korumak için kendilerini siper eden gazilerimize, milletimizin verdiği değerin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifadesi olan önemli bir gündür. Vatanı, milleti ve şanlı bayrağı için gözünü hiç kırpmadan ölüm yolculuğuna çıkan aziz gazilerimizin bu özel gününü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır” anlayışıyla bu toprakları bize vatan yapan, gazi ve şehitlerimizin kanlarıdır.

 

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış olan milletimiz, canından kıymetli bildiği vatan topraklarını binlerce şehit vererek korumasını bilmiş, sağ kalan kahramanlarımız ise bu onurlu mücadelede gazilik unvanına erişmişlerdir. Geçmişi şanlı zaferlerle dolu Türk tarihinin temelinde gazilerimizin ve şehitlerimizin azmi, inancı ve kararlılığı yatmaktadır. Büyük bedeller ödenerek bir vatan haline getirilen bu topraklar, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadelenin eseridir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle;  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yaşayan gazilerimize en içten saygı ve sevgilerimi sunarak, 19 Eylül Gaziler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL