Elazığ

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: BU TOPRAKLAR “ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ” DİYEN KAHRAMANLARLA DOLU

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.     Başkan Şerifoğulları mesajında şu ifadelere yer verdi; “19 Eylül 1921 TBMM tarafından Sakarya Meydan Muharebesi’nin..

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: BU TOPRAKLAR “ÖLÜRSEM ŞEHİT, KALIRSAM GAZİ” DİYEN KAHRAMANLARLA DOLU

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

 

Başkan Şerifoğulları mesajında şu ifadelere yer verdi;

“19 Eylül 1921 TBMM tarafından Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanının verildiği tarihi bir gündür. Bu nedenle bizler, 19 Eylül tarihini gaziler günü olarak kutlamaktayız. Milletimiz, bu topraklar için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukları aşmış; kahramanca mücadele edip, daima büyük zaferlere ulaşmamızı, hür ve bağımsız yaşamamızı sağlamıştır. Her bir karışı şehit ve gazilerimizin kanıyla yoğrulmuş bu topraklar, bizlere onların emanetidir. Canlarını hiçe sayarak istiklal ve istikbalimiz için mücadele eden askerlerimiz tarihimizin her döneminde olduğu gibi bugün de aynı inanç ve kararlıkla bayrağımızı dalgalandırmaya devam etmektedir. Bu topraklar 1071’den beri ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışıyla büyütülen yiğitlerle dolu.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, gazilik mertebesiyle şereflenmiş gazilerimize ise sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL