Sağlık

AŞI FİRMASINDAN İTİRAF!…

İlaç devi Pfizer yetkililerinin, corona virüs pandemisinin kısa sürede sona ereceğini düşündükleri için aşı üretmeyi ilk etapta reddettikleri ortaya çıktı. Aşının geliştirilmesi Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’in..

AŞI FİRMASINDAN İTİRAF!…

İlaç devi Pfizer yetkililerinin, corona virüs pandemisinin kısa sürede sona ereceğini düşündükleri için aşı üretmeyi ilk etapta reddettikleri ortaya çıktı. Aşının geliştirilmesi Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’in ısrarıyla gerçekleşti.

 

 

Dünyaca ünlü ilaç devi Pfizer, corona virüsün kısa sürede etkisinin azalarak yok olacağını söylemişti. Bu nedenle şirketin, Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’in kendi şirketleri BioNTech ile işbirliği yaparak aşı üretme teklifini geri çevirdiği ortaya çıktı.

Pfizer’in virüs Ocak 2020’de tüm dünyada hızla yayılmaya başlamışken ikiliye, ‘’Bu iş yürümeyecek’’ dedikleri belirtildi.

O dönem mRNA teknolojisi, Pfizer’in başkan yardımcısı ve baş bilim sorumlusu Sars ve Mers salgınları gibi Covid-19’un da kontrol altına alınacağını zannettiğini belirtti.

Dr. Şahin ise, aklında pandeminin nasıl son bulacağına dair ayrıntılı bir fikrinin olduğunu, Pfizer’ın başan yardımcısının yaklaşımını da tamamen akla yatkın bulduğunu söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL