Sağlık

KALP HASTALIĞI RİSKİNE BİTKİSEL ÇÖZÜM!

Daha fazla bitkisel gıda yemek, genç yetişkinlerde ve yaşlı kadınlarda kalp hastalığı riskini azaltabilir.   Sağlıklı bitki besin tüketiminin farklı ölçümlerini analiz eden iki ayrı çalışmada, araştırmacılar hem genç yetişkinlerin..

KALP HASTALIĞI RİSKİNE BİTKİSEL ÇÖZÜM!

Daha fazla bitkisel gıda yemek, genç yetişkinlerde ve yaşlı kadınlarda kalp hastalığı riskini azaltabilir.

 

Sağlıklı bitki besin tüketiminin farklı ölçümlerini analiz eden iki ayrı çalışmada, araştırmacılar hem genç yetişkinlerin hem de menopoz sonrası kadınların daha az kalp krizi geçirdiğini ve daha sağlıklı bitki besinleri yediklerinde kardiyovasküler hastalık geliştirme olasılıklarının daha düşük olduğunu buldular.

Çeşitli meyve ve sebzeler, kepekli tahıllar, az yağlı süt ürünleri, derisiz kümes hayvanları ve balıklar, kuruyemişler ve baklagiller ve tropik olmayan bitkisel yağları vurgulayan genel bir sağlıklı beslenme düzeni önerir. Ayrıca doymuş yağ, trans yağ, sodyum, kırmızı et, tatlılar ve şekerli içeceklerin sınırlı tüketimini tavsiye eder.

“Genç ila Orta Yetişkinlik Döneminde Bitki Merkezli Bir Diyet ve Olay Kardiyovasküler Hastalık Riski” başlıklı bir çalışma, bitki merkezli bir diyetin uzun süreli tüketimi ile genç yetişkinlikte başlayan bitki merkezli bir diyete geçişin ilişkili olup olmadığını değerlendirdi. orta yaşta kardiyovasküler hastalık riski daha düşüktür.

Araştırmayı yapan bilim adamları  “Önceki araştırmalar tekli besinlere veya tekli gıdalara odaklanmıştı, ancak bitki merkezli bir diyet ve uzun vadeli kardiyovasküler hastalık riski hakkında çok az veri var” dedi.

Besin grupları faydalı besinler (meyveler, sebzeler, fasulye, kabuklu yemişler ve tam tahıllar gibi); olumsuz yiyecekler (kızarmış patates, yüksek yağlı kırmızı et, tuzlu atıştırmalıklar, hamur işleri ve alkolsüz içecekler gibi); ve kardiyovasküler hastalıklarla bilinen ilişkilerine göre nötr gıdalar (patates, rafine tahıllar, yağsız etler ve kabuklu deniz ürünleri gibi).Daha yüksek puan alan katılımcılar çeşitli faydalı yiyecekler yerken, daha düşük puan alanlar daha olumsuz yiyecekler yediler. Genel olarak, daha yüksek değerler, besin açısından zengin, bitki merkezli bir diyete karşılık gelir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL