Sağlık

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR!!! AŞI OLMAYANLARA YASAK MI GELİYOR ???

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kısıtlama ve aktif vakalarda aşısı tamamlanmamış kişilerin oranıyla ilgili açıklama yaptı.   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, “Aziz..

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR!!! AŞI OLMAYANLARA YASAK MI GELİYOR ???

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kısıtlama ve aktif vakalarda aşısı tamamlanmamış kişilerin oranıyla ilgili açıklama yaptı.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, “Aziz Vatandaşlarım, bugün Bilim Kurulumuz salgının ilerleyişi, artan vaka sayıları ve aşı programımızı esas alan bir toplantı gerçekleştirdi. Hepinizin bildiği gibi son 2 hafta içinde vaka sayılarında çok hızlı bir yükseliş yaşadık…  Tedbirlere dikkatin çok azaldığını üzülerek gördük. Bugünlerde bunun etkisini yaşadığımız bir gerçek. Vaka sayılarının artış hızı istemesek de yükselme eğiliminde. Bu durum birçok açıdan sorun teşkil ediyor. Unutmayalım ki en az iki doz aşı olmadan ve üzerinden belirli bir süre geçmeden bağışıklık elde edilmiyor. Birinci doz aşısını olmuş vatandaşlarımız henüz bağışıklık kazanmadan virüsle karşılaştıklarında hastalığa yakalanabiliyorlar. İkincisi ise salgını aşı ile durdurmaya çalışırken artan vaka sayılarının unutmak istediğimiz, bir daha dönmek istemediğimiz yakın geçmişteki kısıtlamalarla dolu hayatımıza dönmek. Kısıtlama uygulanan dönemler salgının sosyal hayatımızı en çok etkilediği, insani ihtiyaçların bile özel planlamalar gerektirdiği günlerdi. Hayatımızda tekrardan kısıtlama olmasını istemiyorsak sosyal mesafe, maske, hijyen konularına dikkat edelim. Bakanlar Kurulu ilerleyen günlerde toplanacak, aşı olmayanlara yasak gelip, gelmeyeceği konusunda karara varılacak” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL