Sağlık

UĞUR ŞAHİN’DEN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR!…

Dünyanın ilk 100 zengini arasına giren ve BioNTech’in kurucularından olan Uğur Şahin’in son açıklamaları kafa karıştırdı.     BioNTech’in kurucularından Uğur Şahin, Delta varyantı ile ilgili yaptığı açıklamada “Ben ülkelere..

UĞUR ŞAHİN’DEN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR!…

Dünyanın ilk 100 zengini arasına giren ve BioNTech’in kurucularından olan Uğur Şahin’in son açıklamaları kafa karıştırdı.

 

 

BioNTech’in kurucularından Uğur Şahin, Delta varyantı ile ilgili yaptığı açıklamada “Ben ülkelere ve toplumlara üçüncü aşı olmalarına dair bir tavsiye veremem. Ben İsrail’deki gibi gerçek yaşam verilerini inceleyerek onlara göre yorum yapabilirim” açıklamasında bulundu.

14 Temmuz: “Üçüncü doz destekleyici aşı olmadan salgını kontrol altına almayı gerçekleştiremeyiz”.

26 Temmuz: “Aşının yarattığı Covid-19 bağışıklığı düşüyor fakat şu an üçüncü bir doz aşıya nadiren ihtiyaç var.”

Bu çelişkili açıklamalardan sonra eğer bir bilim adamı bile böyle bir açmazda ise, bu aşılara ne dereceye kadar güvenmeliyiz sorusu zihinleri meşgul ediyor. Sağlık Bakanlığı sürekli olarak ünlüleri de kullanarak, aşı yaptırmayan vatandaşları ikna peşinde…

Ancak bir de Türk bilim adamlarına bakalım:

Onlar da ikiye bölünmüş durumda… Kimi aşınızı hemen yaptırın, kimi de yaptırmayın bekleyin diyor. Özellikle son dönemde virüs mutasyona uğrayıp da delta varyantına dönünce, bulunan aşıların da pek bir koruyuculuğu kalmadı gibi görünüyor. Zaten son zamanlardaki tartışmalar da bu yüzden yoğunluk kazandı.

Anlaşılan şu ki: Bilim adamlarının tekrar aşılara yönelip delta varyantının etkisine ve çoğalma hızına karşı yeni bir aşı çalışmasına girmek zorundalar, gibi görünüyor. Aksi halde bu dünyanın içinde bulunduğu kaos ortamı, daha yıllar yıllaaaar sürebilir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL