Sağlık

POLAT: “HEDEF NÜFUSUN YÜZDE 50’DEN FAZLASI AŞILANDI”

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, Elazığ genelinde şimdiye kadar hedeflenen nüfusun yarısından fazlasının aşılandığını belirterek, vatandaşları aşı konusunda daha duyarlı olmaya ve aşılarını yaptırmaya davet etti.  ..

POLAT: “HEDEF NÜFUSUN YÜZDE 50’DEN FAZLASI AŞILANDI”

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, Elazığ genelinde şimdiye kadar hedeflenen nüfusun yarısından fazlasının aşılandığını belirterek, vatandaşları aşı konusunda daha duyarlı olmaya ve aşılarını yaptırmaya davet etti.

 

COVİD-19 aşısı konusunda Elazığ halkından çok daha yüksek bir oranda katılım beklediklerini vurgulayan İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Cahit POLAT yaptığı açıklamada “ İlimizde Covid-19 ile mücadele ve salgının olumsuz etkilerini azaltmak için tüm faaliyetlerimiz devam etmektedir. Ancak son günlerde vaka sayılarımızda kısmen artış izlenmiş olup bu sürecin mutlaka aşılanma ile desteklenmesi gerekmektedir. Pandemi ile mücadelede en etkili gücümüz aşılamadır. İlimizde hedef nüfusun yarısı aşılandı.Sayın Valimizin öncülüğünde tüm kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte aşılama oranlarımızı arttırmak için gayret sarf edilmektedir. Bu nedenle Sayın Valimize Pandemi sürecinde olduğu gibi aşılama konusunda da verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim dedi” dedi.

Elazığ merkez ve ilçelerdeki 200 ayrı noktada aşılama hizmeti verdiklerini belirten Prof. Dr. POLAT “ İlimizde Kamu-Özel fark etmeksizin tüm hastanelerimiz, hafta sonu da dâhil olmak üzere gece 24:00’e kadar hem Sinovac, hem de Biontech aşısını yoğun bir şekilde uygulamaktadır. Ayrıca tüm Aile Sağlığı Merkezlerimizde, Toplum Sağlığı Merkezlerinde, Şehit Mehmet Aygün Sağlıklı Hayat Merkezinde (Kültür Park karşısı) vatandaşlarımıza aşı hizmeti verilmektedir. Tüm noktalarımızda randevu şartı aranmadan aşılar randevulu/randevusuz bir şekilde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Ayrıca mobil aşı ekiplerimiz evleri ve köylerimizi ziyaret ederek aşılama yapmaktadır. Ekiplerimiz, telefonla aşı hakkı olan kişileri  arayarak, gerekli yönlendirmeleri ve hatırlamaları yapmaktadırlar. Belirtmiş olduğumuz ve sağladığımız kolaylıklar karşısında aşı oranlarımızı değerlendirirsek, şimdiye kadar

Merkez: %53  Ağın : %70 Maden : %55 , Sivrice : %55,  Keban : %52,  Alacakaya : %50,  Baskil : %48

Karakoçan  %43,  Arıcak : %35,  Palu : %35 Kovancılar : 34

İl Geneli : %50,8  seviyesine ulaşmış bulunmaktayız. Bu oran hedeflediğimiz ve planladığımız bir oran değil. Bu rakamların yükselmesi tamamen vatandaşlarımızın çabasına bağlıdır. Kurumsal anlamda tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız.Covid-19’u ülke gündeminden çıkarmak için kesinlikle aşınızı ihmal etmeyin ve mutlaka yaptırın. Tüm vatandaşlarımızı bu süreçte aşı olmaya davet ediyoruz. Ancak bunun yanında pandemiden korunmak için hala en önemli tedbirin maske, mesafe ve hijyen olduğunu da unutmayalım” şeklinde konuştu

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL