Sağlık

ÇALIŞANLARA YERİNDE AŞI UYGULAMASI

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü mobil ekipleri yerinde aşı uygulaması ile aşıyı Elazığ OSB’deki çalışanları aşıladı.   Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan yerinde aşı uygulaması kapsamında Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde..

ÇALIŞANLARA YERİNDE AŞI UYGULAMASI

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü mobil ekipleri yerinde aşı uygulaması ile aşıyı Elazığ OSB’deki çalışanları aşıladı.

 

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan yerinde aşı uygulaması kapsamında Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan mobil ekipler tarafından bölge çalışanlarına yönelik Covid-19 aşılamasına başladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı “Üretimin devamlılığı ve güvenliği için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde aşı uygulamasına başlıyoruz” açıklaması ardından başlatılan organizasyon kapsamında bölgede çalışan yaklaşık 7 bin kişinin aşılanması hedeflenmekte.
Konu hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, yaptığı açıklamada; “Türkiye olarak aşılamada çok büyük bir ivme kazandık. Ülke genelinde şimdiye kadar yaklaşık 39 milyon kişiye aşı yapılmıştır. Aynı hızla ilimizde de aşılama çalışmalarımız devam etmektedir. 1 günde 7600 kişiye aşı yaptık. Son 3 gündür aşı ortalamamız 7 bin kişinin üzerinde seyretmektedir. Daha çok kişiye ulaşmak için kamu, özel ve üniversite hastanelerimizdeki sağlık çalışanlarımızla mesai gözetmeksizin gece gündüz çalışıyoruz. Sağlık Müdürlüğümüz tarafından kurulan mobil ekip ve timlerimiz vasıtasıyla aşıyı vatandaşımızın köyüne, evine ve işyerine götürüyoruz. Bu kapsamda İlimiz Organize Sanayi Bölgesi’nde bu gün itibari ile görevlendirdiğimiz Mobil Ekiplerimizle aşılamaya başladık. Bu gün bu bölgede çalışan yaklaşık 3 bin kişiye aşı yapılması planlanmıştır. Burada aşılamaya devam eden ekiplerimizin nihai hedefi ise bölgede çalışan yaklaşık 7 bin kişiye Covid-19 aşısını yapmaktır. Pandemi seyrinde normalleşme başlamışken, amacımız burada dönmeye başlayan üretim çarklarına süreklilik kazandırmaktır. Buradaki çalışanlarımızın aşılama için yapacakları zaman ve işgücü kaybının önüne geçmektir. Bölgede aşıya yüksek oranda ilgi gösterilmektedir. Buradaki yönetici ve çalışanlarımızın duyarlılığına çok teşekkür ederim. Pandeminin başında olduğu gibi burada tekrar vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Maske, mesafe ve hijyene ilave olarak aşı da çok önemli bir güç ve koruyucu kalkanı oldu. Aşı ayağınıza kadar gelmişken, bu gücü önemseyin, bu imkanı ihmal etmeyin. Özellikle sırası geldiği halde hala aşıya direnç gösteren ve aşılarını yaptırmayan vatandaşlarımızın çağrımıza kulak vererek bize katılmalarını ve mutlaka aşılarını yaptırmalarını istiyoruz” dedi.
“BÖYLE BİR UYGULAMANIN OLMASI ÇALIŞANLAR İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR RAHATLIK VE HİZMETTİR”
Sağlık Bakanlığının böyle bir uygulama yapmasının çok isabetli bir durum olduğunu aktaran Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, “Organize Sanayilerinde sanayi kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımızın sağlık teşkilatlarına grup şeklinde gidip aşı olup gelmeleri gerçekten belki daha uzun bir süre olacaktı ve ya bu kadar randımanlı olmayacaktı. Burada gördüğünüz gibi Organize Sanayimizin tahsis etmiş olduğu konferans salonunda ki bu alanda gerçekten Sağlık Bakanlığımızın ve sağlık çalışanlarımızın İl Müdürümüzün büyük gayret ve destekleriyle bir organizasyon yapıldı. Organizasyonda bizim bütün sanayi kuruluşlarımıza bildirildi ve oradan gruplar halinde geliyorlar. İşletme sahiplerimiz hiçbir zaman baskı yapılarak aşı yapılmasını tavsiye etmiyorlar ama büyük bir yoğunluklu olarak çalışanlarımızın kendi istekleriyle bir başlangıç yapıldı. Bu yapılan başlangıçta da büyük bir yoğunluk oluyor. İnşallah kısa zamanda Elazığ Organize Sanayisinde çalışan işletmelerimizde ki bütün personellerimizin büyük oranda yüzde 90-95’in üzerinde aşılanma işlemleri gerçekleşmiş olacaktır. 2’nci dozunda yapılması halinde daha düzenli olacaktır. Türkiye genelinde böyle bir uygulamanın olması Organize Sanayilerinde çalışanlar için çok büyük bir rahatlık ve hizmettir. Bu hizmetten dolayı Sağlık Bakanlığımıza ve müdürlüğümüze ve burada çalışan bütün sağlık personeli arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL