Elazığ

“SİYASİLERE GÜVENİMİZ KALMADI”

Elazığ Elektrikçiler Odası Başkanı Sayın Ramazan İnce ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Bize, oda çalışmaları ve esnafların yaşamış olduğu sıkıntılar hakkında bilgi verdi.   “İŞLEDİĞİMİZ KONULARIN HEPSİ ELAZIĞ VE ESNAFIMIZ İÇİNDİ”..

“SİYASİLERE GÜVENİMİZ KALMADI”

Elazığ Elektrikçiler Odası Başkanı Sayın Ramazan İnce ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Bize, oda çalışmaları ve
esnafların yaşamış olduğu sıkıntılar hakkında bilgi verdi.

 

“İŞLEDİĞİMİZ KONULARIN HEPSİ ELAZIĞ VE ESNAFIMIZ İÇİNDİ”
Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan ve Elazığ’ın sorunlarına değinen Elektrikçiler odası başkanı Ramazan İnce, “1963 Elazığ Ulukent Mahallesi doğumluyum. 20 yıldan beri Elektrikçiler odası başkanlığı yapmaktayım. Aynı zamanda esnaflık yapmaktayım. 24 Ocak depreminde ben Ankara’daydım. Depremin olduğu gün Ankara’da olduğum için sabaha Elâzığ’a dönmek zorunda kaldım. Elazığ’a gelir gelmez de depremde odama bağlı tüm esnaf ve sanatkarları teyit ederek denetledim. Aynı zamanda başkan vekili de olduğum için ‘Elazığ’da deprem sonrası ne gibi çalışmalar yapılabilir’ diye çok toplantılara katıldım. Şu anda da çalışmalarımız devam etmekte. Belirli zamanlarda İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Ticaret Odası Başkanımız, Borsa Başkanımız, Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi Başkanımız ve birçok vekiller ile depremle ilgili birçok toplantılar düzenledik. Deprem sonrası oluşan durumları bizim adımıza dile getiren en çok TSO Başkanı Asilhan Arslan Bey oldu. 20-25 maddeden oluşan isteklerimiz Cumhurbaşkanımıza varıncaya kadar dosya olarak sunuldu. İşlediğimiz konuların hepsi Elazığ ve esnafımız içindi” dedi.
“HERHANGİ BİR YETKİLİDEN CEVAP ALAMADIK”
Depremden sonra şehirde oluşan durumu söyleyen İnce, “Depremden sonra Elazığ’ımızda olumlu ve olumsuz şeyler de oldu. Elazığ Esnafı ve Sanatkarları için tüm oda başkanları olarak 50 bin lira faizsiz kredi başvurusunda bulunduk. KOSGEB aracılığıyla 100 bin lira kredi verildi. Elbette Garanti Fonu yönetim kurulunda olması nedeniyle de Asilhan Arslan’ın katkısı büyüktü. Ama bu KOSGEB destekli krediyi bazı bankalarımız esnafımıza vermedi. Şu an Elazığ merkezde 13-14 bina tüm mahalle olarak yıkılmış durumda. Bu binalarımız yerinde yapılır ise ekonomimiz canlanır ama şu ana kadar bir çivi bile çakılmadı. Bu konuyla da ilgili birçok açıklamamız oldu ama herhangi bir yetkiliden cevap alamadık” ifadelerinde bulundu.
“ESNAFLARIMIZ İŞ İMKANI İSTİYOR”
Elazığ’la ilgili siyasetçilerden şikayetçiyiz. Bazı konularda milletvekillerimizi aradığımızda telefonlarımızı açmıyorlar. Her şeyi kenara bıraksak bile hem deprem sonrası ve hala devam etmekte olan koronavirüsten dolayı oluşan sorunlarımızı dinlemek için bir kere kapımızı dahi çalmadılar. Esnafımızın durumunu biz biliyoruz bir kere gelip sorsunlar. Esnaflarımız iş imkanı istiyor. Depremden sonra TOKİ’nin yapmış olduğu binalar Elazığ da 200-300 daire yapacak güçte müteahitlerimiz var. İhale Elazığ’a yapılmış olsaydı şuanda esnafımızın 50 bin lira ve 100 bin lira krediye ihtiyacı olmazdı. TOKİ’nin Elazığ esnafı için bir faydası yok. Ancak faydası büyük esnafa olur benim meslek grubumda 4 adet büyük esnaf o işi yaptı ama küçük esnafa faydası olmuyor. Küçük esnaf istiyor ki Elazığ’da yıkılan binalara başlasınlar ki en az 25 meslek dalında esnafımız çalışacak ve yanına işçi istihdam edecek. Elazığ esnafı çalışmak istiyor” açıklamalarında bulundu.
“DEVLETİMİZİN YANIMIZDA OLDUĞUNU HİSSETTİK”
Devletin vermiş olduğu desteğin yeterli olmadığını ancak yanlarında olduğunu hissettiklerini belirten Elazığ Elektrikçiler Odası Başkanı Ramazan İnce, “Bizim de birçok talebimiz var. Birçok kuruma dosya olarak vermiş olduğumuz şeyler var. Esnafın 1 yıllık BAĞKUR’unu muaf tutuyorlar. Bazı esnaflarımız vergi vermiyor ama bazı esnaf arkadaşlarımız vergi veriyor bunların vergilerini düşürsünler. Esnaf ve Sanatkarlar odası olarak bakanlığa bir çok dosya verdik. Tüm başkanlar birlik beraberlik içinde ama şu ana kadar bir sonuç alamadık. Bin liralık yardım yeterli mi değil ama yine de devletimize teşekkür ederiz. Devletimizin yanımızda olduğunu hissettik” dedi.
“KREDİLERİN ERTELENECEĞİNE DAİR UMUDUMU YİTİRDİM”
Kredilerin ertelenmeyeceğini söyleyen İnce, “Kredilerin erteleneceğine dair umudumu yitirdim. Çok fazla bahsetmiyorum çünkü bir yıl oldu bu konuyu bahsettiğimiz artık bunun ertelenmesi siyasetçilerden geçecek. Bizim fazla bahsetmemiz bir şey değiştirmiyor. 4 milletvekilimiz birlik olup Esnaf ve Sanatkarları gezerek sorunlarını dinleyip Cumhurbaşkanımıza iletirlerse ben inanıyorum ki ertelenir. Ancak bu saatten zor. Ben de kredi aldım ve şu an 5. taksitini ödedim. Yani bundan sonra ertelemesi artık çok zor. Ertelenmesi için bir yol bulundu. %17 faiz ile ama vatandaşımız bir şey kazanmıyor ki bu faiz ile ertelesin. Biz faize karşıyız, kredilerimiz faizsiz ertelensin. Kredilerimiz ertelensin ki esnafımız kendine gelsin” ifadelerinde bulundu.
“SİYASİLERE GÜVENİMİZ KALMADI”
Siyasetçilerden çok beklentileri olduğunu ancak kimsenin gelmediğini bu yüzden siyasilere karşı güvenlerinin kalmadığını ifade eden Elazığ Elektrikçiler Odası Başkanı Ramazan İnce, “Esnafımın sabırlı olmalarını istiyorum. Pandemi biter ise inşallah düzeleceğiz. Esnafımızın sabırlı olması lazım çünkü sabır en büyük ilaç çünkü şuanda önümüzü göremiyoruz. Benim meslek gurubumda malzemelerin fiyatı artmış durumda bundan dolayı da esnafımız zor durumda kalıyor. Ahi kültüründen geldiğimiz için her durumda şükrediyoruz. Bizim esnafımızın dayanma gücü de Allah’a sığınmak. Kötünün kötüsü var diyerek şükredeceğiz çünkü başka yapacağımız bir şey yok. Elâzığ esnafı sabırlı olsun. Güzel günler göreceğiz. Artık kredilerin erteleneceğine dair esnafımız umudunu yitirsin. Siyasetçilerden çok beklentimiz vardı ancak kimse kapımızı açmadı” açıklamalarında bulundu.
“ELAZIĞ’DA GÜÇLÜ HABER GAZETESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Elazığ’da Güçlü Haber gazetesine teşekkürlerini ileten İnce, “bu röportajı yapma fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte Elazığ’a birlikte katkı sağlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL