Elazığ

ELAZIĞ’DA MERA ALANINDA YANGIN

Elazığ’da 12 saatte kontrol atına alınan örtü yangında 60 dönüm alan zarar gördü. Elazığ’ın Keban ilçesi Kurşunkaya Köyünde çıkan örtü yangını 12 saatte söndürüldü. Keban ilçesine bağlı Kurşunkaya köyü aşağı..

ELAZIĞ’DA MERA ALANINDA YANGIN

Elazığ’da 12 saatte kontrol atına alınan örtü yangında 60 dönüm alan zarar gördü.

Elazığ’ın Keban ilçesi Kurşunkaya Köyünde çıkan örtü yangını 12 saatte söndürüldü.

Keban ilçesine bağlı Kurşunkaya köyü aşağı kudikan  mevkiindeki dağlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı  çıkan örtü yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Haber verilmesi üzerine olay yerine Keban Jandarma , Keban Belediyesine ait itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi.

Arazinin engebeli olması nedeniyle itfaiye dağlık araziye giremediği ve ekiplerin ancak insan gücü ile  güçlükle müdahale ettiği yangının  söndürülmesi  için 12 saatlik bir çalışma sarf edilirken, jandarma ve vatandaşlar da itfaiye ekiplerinin  desteği  ile yangın sabaha doğru  kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangında 60 dönümlük alan zarar gördü.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı “Rabbim beterinden korusun, kurşunkaya köyü, itfaiye araçları giremediği için, Belediye personelimiz, orman şefliği ve askerlerimiz kazma, kürekle müdahele etti.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL