Elazığ

DEMİRKIRAN: “DEVLETİMİZDEN ÇEK YASASI DÜZENLEMELERİNİ BEKLİYORUZ”

Turan Sancağı Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı İdris Demirkıran gündeme dair açıklamalarda bulundu.     “DERNEK OLARAK SÜREKLİ ESNAFLARIMIZI ZİYARET EDİYORUZ” Esnaflarla sürekli olarak görüşmelerde bulunduklarından bahseden Demirkıran, “Biz esnaf..

DEMİRKIRAN: “DEVLETİMİZDEN ÇEK YASASI DÜZENLEMELERİNİ BEKLİYORUZ”

Turan Sancağı Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı İdris Demirkıran gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

 

“DERNEK OLARAK SÜREKLİ ESNAFLARIMIZI ZİYARET EDİYORUZ”

Esnaflarla sürekli olarak görüşmelerde bulunduklarından bahseden Demirkıran, “Biz esnaf olduğumuz için, esnaflarla iç içeyiz. Bulunduğumuz yer tamamıyla inşaat malzemesi, hırdavat ve nalburlarla doludur. Buradaki esnaf arkadaşlarımız hem bizim iş ve mesai arkadaşlarımız, hem de samimi olduğumuz dostlarımızdır. Bizde her gün düzenli olarak ziyaret ediyoruz. Aynı zamanda toptan iş yaptığımız, toptan malzeme de verdiğimiz için bu arkadaşlarla içli dışlı çalışıyoruz. Bu bağlamda Turan Sancağı Eğitim ve Kültür Derneği olarak zaman zaman hem de esnaf olarak bu arkadaşlarımızı ziyaret ediyor durumlarını soruyoruz ama gelinen noktada durumlarını soracak olursanız, şu an esnafımızın tamamı kan ağlıyor” ifadelerine yer verdi.

“ESNAFLARIMIZ BÜYÜK PROJELERİ KALDIRACAK GÜÇTE DEĞİL”

Özellikle inşaat sektöründeki esnafların zor günlerden geçtiğinden söz eden Demirkıran, “Elazığ şu an depremden sonraki inşaatların oluşumu ve çoğalması veya iş istihdamının çoğalması bu bizim esnaflarımıza pek yansımadı. Yansımama konusu şu; buradaki küçük esnafımız bizim bu tip projeleri kaldırabilecek güçte değildir. Niye bunu kaldırabilecek güçte değildir? Çünkü buradaki müteahhitler genelde uzun vadeli evraklarla çalışır veya meblası yüksek evraklarla çalışır. Bu da bizim buradaki küçük esnafımızı korkutuyor. Şundan dolayı tanımadığı etmediği bir firmanın; 3 aylık 400.000 tl veya 500.000 tl tutarındaki çekini almıştır. Bu tek çekin neresine güvenecek!… O da muallaktadır… Zaten firmanın sağlam olup olmadığını kendisi de bilmiyor. Benim firmaya bir lafım yok. Burada çalışan firma çürüktür diye bir laf atmıyorum. Kesinlikle bu insanları itham etme gibi bir yetkim veya böyle bir konuşmam söz konusu değil, bu talihsizlik olur. Ama bizim buradaki esnafımızın korkusu şu; 400.000 tl.lık malzemeyi indirip sonrasında alabilecek güçte bir esnaf yok. Bizim insanımızın gözünde çek artık bildiğiniz gibi boş bir yapraktan ibaret! Bundan dolayı biz devletimizden çek yasası düzenlemelerini bekliyoruz. Ama bu çek yasası düzelenirken de herkesin gücüne göre veya verebildiği teminata göre düzenlensin. Çünkü çekler meselesi  şu an adaletsiz bir konumda.  Mesela; kendi şahsımın 2016’dan bugüne kadar geçen zamanda 2 milyon 750 bin meblanın, bugünkü para karşılığı yaklaşık 8.5 milyon gibi bir rakam tutuyor. Bundan dolayı kaybım var. Küçük esnaf da bu yüzden muztariptir ve kendini yalnızlaşmış hissetmektedir. Buradaki siyasi güçlerimizin ve platformların bir araya gelip bu meseleyi bir an evvel dile getirmesini kendilerinden rica ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL