Elazığ Siyaset

KEBAN’DA BAŞKANLIK KRİZİ

Resmi olmayan sonuçlara göre, Keban’da belediye başkanlığını kazanan MHP Adayı Yücel Doğan, mevcut Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın itirazı nedeniyle mazbatasını alamadı ve göreve başlayamadı. Yücel Doğan’ın seçilme yeterliliği olmadığı gerekçesi..

KEBAN’DA BAŞKANLIK KRİZİ

Resmi olmayan sonuçlara göre, Keban’da belediye başkanlığını kazanan MHP Adayı Yücel Doğan, mevcut Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın itirazı nedeniyle mazbatasını alamadı ve göreve başlayamadı. Yücel Doğan’ın seçilme yeterliliği olmadığı gerekçesi ile itiraz eden mevcut Başkan Fethiye Atlı’nın belediyeyi de terk etmediği iddia ediliyor.

31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde Keban belediye başkanlığını 891 oy alan MHP Adayı Yücel Doğan kazandı. Mazbatayı almaya hazırlanan Yücel Doğan hakkında Mevcut başkan ve Ak Parti Adayı Fethi Atlı, seçilme yeterliliğine sahip olmadığı İlçe Seçim kuruluna itirazda bulundu.

Seçim kurulu, Fethiye Atlı’nın itirazını reddederken; yasal itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından MHP’den belediye başkanı seçilen Yücel Doğan, mazbatasını alarak, görevine başlayacak.

Gelişmeleri takip etmek üzere Keban’a giden MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, seçimlerin hiçbir şüphe söz konusu olmaksızın Yücel Doğan tarafından kazanıldığını belirterek: “31 Mart akşamı zaferini ilan ettiğimiz Keban İlçesindeyiz. Rakiplerimizin bir itirazı söz konusuydu. Bugün Allah’a çok şükür ki itirazları İlçe Seçim Kurulumuz tarafından reddedildi. Tabi ki bu süreçlerde sükûnetli olmak gerekiyor, sabırlı olmak gerekiyor. Ben itiraz eden taraflara da buradan sesleniyorum, itirazınızın gerçek manada bir karşılığı yok. Biz Hukuk Devletinde yaşıyoruz varsa Hukuki olarak da itirazlarınızı yerine getirme konusunda hiçbir engel koymuyoruz ama lütfen gençlerimizi galyana getirecek sözlerden uzak duralım” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Yunus Bal, Keban’da yaşayan tüm vatandaşlara itidal çağrısında bulunarak, Yücel Doğan’ın Keban’a yeni bir vizyon kazandırmak için geldiğini ifade etti.

Bal: “Kazanan Keban olmuştur. Kazanan Demokrasi olmuştur. Belediye Başkanımız bu hafta olmasa öbür haftaya yasal prosedürler yerine geldikten sonra zaten mazbatasını alacak. Keban hazır olsun, Keban hizmetleri almaya hazır olsun. Keban’ı hak ettiği yere çıkaracak, gelecek yüzyıla hazır olacak, Belediye Başkanını beklemeye hazır olsun” dedi.

MHP’den Keban Belediye Başkanı seçilen Yücel Doğan, Keban’da belediye başkanlığını kazandıklarını ve kendisini destekleyen herkesin bu süreçte sakin kalması gerektiğini belirtti.

Başkan Doğan: “İl Başkanım burada zaten gerekli bilgileri verdi. Bende buradan Keban’daki bütün gençlerime sesleniyorum bugün Keban’da herhangi bir sıkıntımız yok. Seçim bizimdir. 5 gün daha süreçli var şikayet ederlerse ondan sonra mazbatamızı alacağız. Bütün gençlerimizi buradan sükûnete davet ediyoruz.” dedi.

Keban Mevcut Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın, çeşitli gerekçeler öne sürerek koltuğunu bırakmak istemediği ve belediyeyi terk etmediği iddia edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL