Elazığ

CHP Elazığ Milletvekili aday listelerinin belli olmasının ardından CHP Elazığ 2. Sıra Milletvekili Adayı Abdullah Akın, açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün CHP, milletvekili aday listesini açıklamasının ardından CHP Elazığ Milletvekili adayları..

CHP Elazığ Milletvekili aday listelerinin belli olmasının ardından CHP Elazığ 2. Sıra Milletvekili Adayı Abdullah Akın, açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz gün CHP, milletvekili aday listesini açıklamasının ardından CHP Elazığ Milletvekili adayları da belli olmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili aday listesinde 2. Sırada yer almasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Adayı Abdullah Akın, açıklamalarda bulundu.

AKIN: “HERKESİN MİLLETVEKİLİ OLACAĞIMI KENDİME BİR GÖREV SAYIYORUM, SÖZ VERİYORUM”

CHP Elazığ Milletvekili Adayı Akın, ayrım yapmaksızın herkesin milletvekili olacağını dile getirerek; “Millet ittifakının bir bileşeni olan Saadet Partisi adına, Cumhuriyet Halk Partisi listesinden 2. Sıra milletvekili adayı olarak huzurlarınıza gelmiş bulunuyorum. Yola birlikte çıkmış olduğum tüm milletvekili adaylarına Cenabı Hak’tan muvaffakiyetler diliyorum. İl Başkanlığım döneminde; 3 yıl boyunca Elâzığ’ın mahallelerini, köylerini, beldelerini, ilçelerini birçok defa gezerek sorunları yerinde gördük, dinledik, notlar aldık ve projeler ürettik. Bunları kamuoyu ile paylaştık. Kimsenin bir yanlışı ve bir ihmali konuşmaya cesaret edemediği konuları konuştuk, konuların üzerine giderek çözüm arayışlarında bulunduk ve çözdük. İnşallah yetki verdiğinizde bir milletvekilinin neler yapabileceğini, sınırları ne kadar zorlayacağını, ne kadar etkili olduğunu hep birlikte göreceğiz. Hiç bir ayrım gözetmeden, merkez ilçe dâhil, tüm ilçelerimizi yaygın bir kalkınma anlayışı ile kalkındırmak boynumun borcu olacaktır. Çocuk yaştaki evladımızdan kâmil yaştaki insanımıza kadar, hiç bir din, dil, ırk, mezhep ve parti ayrımı gözetmeksizin herkesin milletvekili olacağımı kendime bir görev sayıyorum, söz veriyorum” dedi.

Abdullah Akın Kimdir?

1983 Elazığ doğumlu olan Abdullah Akın, İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ’da tamamladı. 2006 yılında Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Elektronik Ana Bilim dalında Tezli Yüksek Lisans eğitimini başarıyla tamamladı.
2010 yılında Türkiye’nin ilk LED ampul üretim tesisini Elazığ’a kuran AKIN, yılın Mucidi Ödülünü, yılın İnovatif Yatırımı Ödülünü, Yılın Sosyal Girişimcisi Ödüllerini kazandı. 2018 yılında Türkiye’nin ilk Milli ve yerli silah taktik fenerini üretip Deniz Kuvvetlerinin kullanımına sundu ve NATO onay kodu aldı. Savunma, Harp ve Elektronik sanayiine, milli menfaatlere yönelik çeşitli çalışmalara imza attı. Elazığ’da faaliyet gösteren birçok Dernek ve STK’da görev alan AKIN, geçmişte Milli Gençlik Vakfı Ortaöğretim ve Üniversite Başkanlığı görevlerini bulundu. Uzun süredir yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı MÜSİAD İşadamları Derneği üyeliği devam
etmektedir. Elazığ’da faaliyet gösteren Savunma, Uzay ve Havacılık Kümelenmesi yönetim kurulu yedek üyesi olan AKIN, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel KARAMOLLAOĞLU tarafından 2020 yılında Elazığ İl başkanı olarak atandı. 3 yıl boyunca Elazığ İl Başkanlığı görevini icra eden Abdullah Akın, Elazığ teşkilatını üye çalışmalarında ilk beş il arasına soktu. Bu başarısı nedeniyle 2022 yılında Genel Başkan Temel KARAMOLLAOĞLU tarafından kendisine ödül takdim edildi. 2023 Milletvekilliği seçimlerinde 28. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ 2. Sıra milletvekili adayı gösterilen Abdullah Akın evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL