Elazığ

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bugün 10 ili kapsayan OHAL ilan etti. Biz Elazığlılar olarak, bu kadar felaket yaşamış bir şehrin 11. il olarak afet bölgesi kapsamına alınmasını talep ediyoruz…

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bugün 10 ili kapsayan OHAL ilan etti. Biz Elazığlılar olarak, bu kadar felaket yaşamış bir şehrin 11. il olarak afet bölgesi kapsamına alınmasını talep ediyoruz.

24 Ocak 2020’de 6.8’lik depremle sarsılan ve büyük yara almış olan Elazığ’ımız, 3 yıl geçmesine rağmen halen daha depremin etkisi altından çıkamadı. Bunun üzerine 6 Şubat 2023 saat 4:17’de Kahramanmaraş’ın ilçesi olan Pazarcık’da meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremle Elazığ da sarsılmıştır. Orta hasarlı yapılar ağır hasara dönüşmüş durumdadır. Daha sonra ikinci büyük deprem olan Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremle yapılar iyice yorgunlaşmıştır. Hatta Akpınar Mahallesi’nde yıkılan binada 1’i polis olmak üzere, 2 vatandaşımızı kaybettik. Bunun yanı sıra acil yıkılması gereken ve girilmesi yasak olan çok binalar oluşmuş durumda. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız 10 ili afet bölgesi ilan ederek çok isabetli bir karar almıştır. Biz Elazığlılar olarak, bu kadar felaket yaşamış bir şehrin 11. il olarak afet bölgesi kapsamına alınmasını talep ediyoruz. Şimdi 10 il ile beraber Elazığ’a da sahip çıkmanın tam zamanı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL