Elazığ

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, OHAL kararı ile ilgili açıklama yaptı. Elazığ’ın da OHAL kapsamına alınması gerektiğini ifade etti.   HAZARSAM BAŞKANI Prof. Dr. Bilal Çoban yaptığı açıklamada, “6..

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, OHAL kararı ile ilgili açıklama yaptı. Elazığ’ın da OHAL kapsamına alınması gerektiğini ifade etti.

 

HAZARSAM BAŞKANI Prof. Dr. Bilal Çoban yaptığı açıklamada, “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizin maruz kaldığı ve son yüzyılın en büyük felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 10 ilin OHAL ve AFET Bölgesi olarak ilan edildiği duyurulmuştur. 9 saat arayla yaşanan bu iki büyük deprem 24 Ocak 2020 tarihinde ilimizin maruz kaldığı 6.8 şiddetindeki deprem sonrası hafif hasarlı ve eski yapıları da olumsuz etkilemiş, bir binamız çökmüş ve son bilgilere göre 4 vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Deprem felaketini en şiddetli şekilde hisseden Elazığ ilimizde özellikle Gazi caddesi ve ilin muhtelif yerlerinde çok sayıda bina için tahliye kararı alınmış Valilik, Belediyemiz ve kurumlarımızın açmış olduğu barınma alanlarında çok sayıda vatandaşımız bu alanlara yerleştirilmiştir. Uzmanların beklediği Palu Bingöl fay hattının kırılması beklenmeden, Elazığ’da da ETKİNLİK OLURU verilip,  “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilmeli ve Yapı stoğunun bir kez daha acilen elden geçirilerek halkımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok doğru bir adım olarak gördüğümüz kararına Elazığ’da eklenerek 10 olan il sayısı 11’e çıkarılmalı ve tüm halkımızın geleceğe daha güvenle bakması temin edilmelidir” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL