Elazığ

Yenilenebilir enerji kaynakları arasında yer alan rüzgar enerjisi Doğu Anadolu Bölgesi’nde de üretime destek sağlıyor. Enerji Verimliliğini Artırma Derneği Başkanı Ahmet Saraç, Arapgir’de bulunan hibrit santralde teknik incelemelerde bulundu. Rüzgar..

Yenilenebilir enerji kaynakları arasında yer alan rüzgar enerjisi Doğu Anadolu Bölgesi’nde de üretime destek sağlıyor. Enerji Verimliliğini Artırma Derneği Başkanı Ahmet Saraç, Arapgir’de bulunan hibrit santralde teknik incelemelerde bulundu.

Rüzgar enerjisi santralleri ham madde sıkıntısı ve dışa bağımlı olmayan, doğaya ve insan sağlığına olumsuz etkisi olmayan ve kurulumunda arazi bakımından az yer gerektiren tesisler… Rüzgar enerjisi ile üretilen elektrik enerjisi, yenilenebilir enerji grubu içerisinde yer alıyor. Rüzgar gücünden elektrik üretimi, yaşanan teknolojik gelişmelere bağlı olarak ekonomik değer kazanması sadece enerji sektörüne değil aynı zamanda ekolojik dengenin de bozulmadan korunmasına da olumlu katkı sağlıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde de rüzgar gücünden elektrik üretim tesisleri kurulmaya başlandı. Arapgir İlçesi’nde bulunan ve yıllık 24 milyon kilowat saat üretim yapan hibrit santral, yenilenebilir enerji üretimine katkı sunuyor.

Enerji Verimliliğini Artırma Derneği Başkanı Ahmet Saraç, 2019 yılında özel bir firma tarafından Arapgir’de kurulan hibrit santralde incelemelerde bulundu.

Arapgir Res-Ges İşletme Müdürü Eyüp Doğan, saha hakkında bilgi verdi.

Santralin Doğu Anadolu’nun ilk hibrit santrali olma özelliğini taşıdığını belirten EVADER Başkanı Ahmet Saraç, santralin hem güneş hem de rüzgar enerjisi ile elektrik üretebildiğini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL