Elazığ

CHP’DE YAPRAK KIPIRDAMIYOR!

CHP İl Başkanlığı şimdiye kadar hiç dikiş tutmadı. Geçmiş dönemlerden bugüne kadar İl Başkanlığı koltuğuna oturan dava adamı olmadı, oldu ise de sesleri çok cılız çıktı. Şimdiki İl Başkanı da,..

CHP’DE YAPRAK KIPIRDAMIYOR!

CHP İl Başkanlığı şimdiye kadar hiç dikiş tutmadı. Geçmiş dönemlerden bugüne kadar İl Başkanlığı koltuğuna oturan dava adamı olmadı, oldu ise de sesleri çok cılız çıktı. Şimdiki İl Başkanı da, görüntü var, ses yok konumunda gidiyor.

Zaman zaman elbette İl Başkanlıklarına Ankara’dan müdahale edilerek, görev değişikliği yapılıyor. Ancak eğer gerçekten çıkılan yol sizin gönlünüzde yer etmiş ve o dava üzerinde bir etiket düşünmüyorsanız, isterse o partide bir çaycı olun, yine dava adamı olarak kalırsınız.

Mesela; geçtiğimiz aylarda Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı’nda bir değişikliğe gidilerek Sayın Karakuş görevinden alınmıştı. Böylesi aktif bir il başkanını nasıl oldu da görevden aldılar?  Orası da ayrı muamma…

Ancak Sayın Karakuş ne yaptı? Hiç kişiliğinden ödün vermeden davasına devam etti ve halen daha devam ediyor.

Konumuza dönelim. CHP eski dönem İl Başkanlarından Zeki Kaplan geçenlerde bir açıklama yaparak kendisinin görevine son verdirtenin CHP Elazığ Milletvekili Sayın Gürsel Erol’un olduğundan bahsetti. Oldu mu şimdi? Yakıştı mı? Asla!!!..

Kullanılan ifadeler dava adamına yakıştı mı?

“Kol kırılır yen içinde kalır” der atalarımız. Bu siyasi iç çekişme her dem partiye ve partililere zarar verir. Bunu bilmesi gerekirdi Sayın Kaplan’ın.

Seçimler yaklaşırken CHP Elazığ milletvekili Sayın Erol’dan başka hiç kimsenin mücadelesini göremiyoruz. Tabir-i caiz ise tek başına CHP’yi sırtlamış gidiyor.

CHP Elazığ’dan eğer 2 milletvekili çıkartmak istiyorsa, şu anda yapmış olduğundan çok daha fazla performans ortaya koyması gerekiyor. Elazığ’da CHP’nin oyunun arttığı bir gerçek. Ancak bizim de yaptığımız çalışmalara göre 2 milletvekili çıkartacak kadar bir oy oranı henüz bulunmuyor. Bu yüzden CHP Elazığ’da her yere gitmeli, herkesin sorunlarına ortak olmalı ama daha da önemlisi gönüllere girmelidir. Her ne kadar birçok kesim Gürsel Erol’u beğense de CHP’ye oy verme konusunda çekimser kalmaktadır. Bu iş sadece Gürsel Erol’la olacak iş değildir. Bütün parti yönetiminin ciddi bir şekilde sahada kendisini göstermesi gerekir. Yoksa 2 milletvekili hayalden öteye geçemez.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL