Eğitim

REKABET KURUMU, BAZI ÖZEL OKULLAR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Zam sonrası fiyatlar 700 bine kadar çıkmıştı! Rekabet Kurumu 13 özel okul hakkında soruşturma başlattı.   Rekabet Kurumu, 2023-2024 okul ücretlerine ilişkin 4054 sayılı ‘Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği..

REKABET KURUMU, BAZI ÖZEL OKULLAR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Zam sonrası fiyatlar 700 bine kadar çıkmıştı! Rekabet Kurumu 13 özel okul hakkında soruşturma başlattı.

 

Rekabet Kurumu, 2023-2024 okul ücretlerine ilişkin 4054 sayılı ‘Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği gerekçesiyle bazı özel okullar hakkında soruşturma başlattı.

Özel okullara yüzde 65 oranında zam gelmesi sonrasında sosyal medyada yıllık fiyatların 700 bin liraya kadar çıkması tepkilere neden olmuştu. Bu gelişme sonrası harekete geçen Rekabet Kurumu, İstanbul ve Ankara illerinde faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki 13 özel okul hakkında soruşturma başlattı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in 2023-2024 özel okul zam oranının yüzde 65 olduğunu açıklamasının ardından fırsatçılık yaptığı öne sürülen bazı kurumlar için harekete geçildi. İstanbul ve Ankara’da faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel okullar ve Türkiye Özel Okullar Derneği hakkında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL