Siyaset

ATEŞ: MEMUR VE EMEKLİLERİMİZ ENFLASYONA EZDİRİLDİ

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, TÜİK’in, tüketici enflasyonu aralıkta aylık yüzde 1,18, yıllık yüzde 64,27 açıklamasının reel enflasyonu yansıtmadığını ve bu rakamlar üzerinden memur ve emeklilere yapılacak zammın,..

ATEŞ: MEMUR VE EMEKLİLERİMİZ  ENFLASYONA EZDİRİLDİ

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, TÜİK’in, tüketici enflasyonu aralıkta aylık yüzde 1,18, yıllık yüzde 64,27 açıklamasının reel enflasyonu yansıtmadığını ve bu rakamlar üzerinden memur ve emeklilere yapılacak zammın, çalışanları enflasyona ezdirmek anlamına geleceğini ifade etti.

 

TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı ile yıllık enflasyon oranları, hem çalışanlar hem de siyasiler tarafından inandırıcı ve gerçekçi bulunmadı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, bu rakamların kamuoyu tarafından komik bulunduğunun altını çizdi.
TÜİK’in, tüketici enflasyonu aralıkta aylık yüzde 1,18, yıllık yüzde 64,27 açıklamasının reel enflasyonu yansıtmadığını ve bu rakamlar üzerinden memur ve emeklilere yapılacak zammın, çalışanları enflasyona ezdirmek anlamına geleceğini ifade eden Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, “ TÜİK tarafından açıklanan aylık ve yıllık enflasyon rakamlarının piyasadaki reel enflasyon arasında uçurum var. Tarafsız ve güvenilir araştırma şirketlerinin yaptığı araştırmalara göre aralıkta ayı enflasyonu yüzde 5,18, yıllık enflasyonun ise yüzde 137,55 seviyelerinde. Hükümetin TÜİK rakamlarına göre memur ve emeklilerimize vereceği zam, refah payı eklense bile enflasyonun çok altında kalacak ve çalışanlarımızı ezdirecektir. Memurlara yapılacak zamlarda reel enflasyon rakamlarını dikkate alınmakla birlikte üretim maliyetlerinin düşürülmesine yönelik adımlar atılmalı ve böylelikle hayat pahalılığı aşağılara çekilmelidir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL