Elazığ

BASKİL’DEKİ ÇELİŞKİLİ BİNALAR!

Baskil İlçesi’nin Nazaruşağı Mahallesi’nde üst üste yaşanan depremlerden dolayı binalar harabeye dönmesine rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ağır hasar raporu verilmediğinden dolayı, kentsel dönüşüm kapsamına alınmadığı üzerine vatandaşlardan şikayet..

BASKİL’DEKİ ÇELİŞKİLİ BİNALAR!

Baskil İlçesi’nin Nazaruşağı Mahallesi’nde üst üste yaşanan depremlerden dolayı binalar harabeye dönmesine rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ağır hasar raporu verilmediğinden dolayı, kentsel dönüşüm kapsamına alınmadığı üzerine vatandaşlardan şikayet aldık. Biz de bu durum üzerine mahalle sakinleriyle konuştuk, detaylar haberimizde…

 

1978 yılında Baskil İlçesi’nin Nazaruşağı Mahallesinde yapılan lojmanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na oradaki vatandaşlar tarafından dilekçe verilmesine rağmen, kentsel dönüşüm kapsamına alınmıyor. Binaların sahibi olan vatandaşlar, binaların harabeye döndüğünü, böyle bir durumda olduğu için oturmaya korktuklarını ve yetkililerden bir çözüm bulmalarını istediler.

“BASKİL İÇİN KARA LEKEDİR”

Lojmandaki bir binanın sahibi ile yaptığımız görüşmede, “Bu lojmanlardaki binalar çok eskidir. Yetkililer geldiler, baktılar. Ancak ağır hasar raporu vermediler. Burası harabe haline gelmiş lojmanlardır. Biz oturmaya korkuyoruz. Nasıl buraya ağır hasar raporu vermezler? Biz çok şaşırdık. Bizim yetkililerden tek ricamız, buraya ağır hasar raporu vermeleri ve kentsel dönüşüm kapsamına almalarıdır. Baskil’in merkezinde kaymakamlığın, adliyenin yanında olan binaların bu halde olması, Baskil için de birer kara lekedir. Bu kara lekeyi yetkililerin temizlemesini ve bizi mağdur etmemelerini rica ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Buradaki vatandaşlarla konuştuğumuzda, geneli yukarıdaki ifadelerin benzerini söylemektedir. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı Elazığ İl Müdürlüğü ve Baskil Belediyesi tarafından, bu işin koordineli bir şekilde yürütülmesini ve gerekli çalışmanın bir an önce çözüme kavuşmasını vatandaşlar beklemektedirler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL