Siyaset

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN, ELAZIĞ’DA HALKA SESLENDİ…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Elazığ’da vatandaşlar ve esnafla buluştu. Babacan, Elazığ’da tespit ettikleri sorunları yapacakları çalışmalarla çözeceklerini söyledi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir dizi temasta bulunmak..

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN, ELAZIĞ’DA HALKA SESLENDİ…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Elazığ’da vatandaşlar ve esnafla buluştu. Babacan, Elazığ’da tespit ettikleri sorunları yapacakları çalışmalarla çözeceklerini söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir dizi temasta bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Sabah, gazetecilerle buluşmasının ardından Babacan, Gazi Caddesi’nde vatandaşlar ve esnaflarla bir araya geldi. Babacan daha sonra, düzenledikleri halk buluşması programına katıldı.

KANGAL: “MEMLEKETİMİZ GENEL BAŞKANIMIZI BAĞRINA BASACAK”

Burada konuşan DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, Babacan’ı Elazığ’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kangal, “Yiğitliğin, mertliğin, misafirperverliğin en güzel örneğini sergileyen memleketimiz inanıyorum ki Genel Başkanımızı bağrına basacak ve burada mutlu bir şekilde misafir edecek” dedi.

ÇANAKÇI: “DEVA PARTİSİ’NE KUCAK AÇTINIZ SAĞOLUN VAROLUN”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Çanakçı, Elazığ temaslarının son derece verimli geçtiğini dile getirdi. Çanakçı, “En büyük teşekkürü Gakgoşlara ediyorum, Elazığlılara ediyorum. Gerçekten tüm aziz şehri aziz insanları, yiğit insanları, mert insanları, dürüst ,insanları kendilerine yakışır şekilde Genel Başkanımıza, DEVA Partisine kucak açtınız sağolun var olun” dedi.

Daha sonra Ali Babacan, Elazığlılar ile buluştu. Babacan, Elazığlılar’a hitap etti.

BABACAN: “HESABINI KİTABINI YAPMADIĞIMIZ HİÇBİR KONUDA DA SÖZ VERMİYORUZ”

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, 2023 seçimlerinde iktidara aday olduklarını ifade etti. Babacan, “Dürüst ve ehil kadroların iş başına glemesiyle beraber seçimlerin ardından yep yeni bir sayfa açacağız. Her alandaki sorunları nasıl çözeceğimizi de bugünden ilan ediyoruz. 12 tane eylem planı açıkladık. Her alanda kurulacak hükümetin ilk 90 günde, ilk 180 günde, ilk 360 günde neler yapacağını tek tek açıklıyoruz. Öyle bol keseden vaatlerle de vatandaşımızın karşısına çıkmıyoruz hepsinin hesabını yapıyoruz. Hesabını kitabını yapmadığımız hiçbir konuda da söz vermiyoruz. Bu şekilde Türkiye’nin sorunlarını çözmememiz gerekiyor” dedi.

BABACAN: “ELAZIĞ’IN SORUNLARINI ÇALIŞMALARIMIZLA ÇÖZECEĞİZ”

Babacan, Elazığ’da tespit ettikleri sorunları da gerçekleştirecekleri çalışmalarla çözeceklerini kaydetti. Babacan, “Türkiye’nin ikinci büyük hidroelektrik santraline sahip olan Elazığ’ın su ile ilgili sorunlarını çözeceğiz. 1987 yılında 35 sene önce başlanan ve hala tamamlanmamış olan uluova ve kuzova sula hattını ivedi bir şekilde inşa edeceğiz. Baskil, Maden, Kovancılar, Karakoçan, Alacakaya ve Keban ile Sivrice ilçelerinin etrafındaki bölgelerde hala yapımına başlanmayan sulama projeleri devralacağız ve süratle bu sulama projelerini de tamamlayacağız. Başta Palu, Arıcak ve Alacakaya ilçeleri olmak üzere tüm dağ köylerimizde küçük ve büyükbaş hayvan besiciliğini destekleyeceğiz. Balıkçılık da sürdürülebilir gelişmenin sağlanması ve katma değerin burada kalması için yavru yem ve yeteri miktarda işleme tesisisin Elazığ’a kazandırılması için her türlü çabayı göstereceğiz. Mermerin işlenerek yüksek değerli ürünlerin fabrikasyonunu ve madencilik faaliyetlerini Elâzığ’da geliştirmemiz gerekecek. Mermeri blok halinde ihraç değil, işleyip katma değer katıp ondan sonra dışarıya gönderme asıl amaç bu. Maden ilçemizde Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulundu değil mi? Peki ne oldu o günden bugüne raunt kavgası. Bugünkü yargı, bugünkü mahkemeler dahi böylesine büyük bir haksızlığa göz yumamadı yani. Bu vatanın değerleri bu maden. Elazığ’ın bölgesel yatırım teşviklerinden hakkaniyetli bir şekilde yararlanması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. İletişim ve bilişim bu çok önemli. Bu alanda istihdam alanlarını oluşturma konusunda da Fırat Üniversitesi’nin imkanlarından da yararlanarak Elazığ’ı bu konuda da daha ileriye taşımanın mücadelesini vereceğiz. Hazarbaba Kayak Tesislerinin gölcük etrafındaki yazlık konaklama imkanlarının Harput ve Golan kaplıcalarının en üst seviyede yararlanacak şekilde şehrimizin turizm imkanlarını geliştireceğiz.” dedi.

BABACAN: “PERTEK KÖPRÜSÜ ELAZIĞ’IN KUZEYE BAĞLANMASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Ali Babacan, Pertek Köprüsü ile ilgili de konuştu. Babacan, “Bir gün hep beraber Allah kısmet eder bir gün Pertek Köprüsü’nden beraber geçeriz inşallah. Bu hem Elazığ’ın kuzeye bağlanması için çok önemli hem de Tunceli’miz başta olmak üzere kuzeydeki illerimizin de bağlanması açısından da çok önemli” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Babacan’a, Elazığ’ın simgesi 8 köşe şapka ve Elazığspor atkısı hediye edildi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ve beraberindekiler daha sonra otobüsle şehir turu yaptı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL