Siyaset

ABBAS ÇOLAK: “HALKA HİZMET, HAKKA HİZMETTİR. ASIL GAYEMİZ İNSANLARIN DERDİYLE DERTLENMEKTİR”

Elazığ’da Güçlü Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Recai Güçlü, İstanbul seyahatinde ziyarette bulunduğu Sayın Abbas Çolak ile bir röportaj gerçekleştirdi. Abbas Çolak kendisini tanıtarak daima memleket hasreti..

ABBAS ÇOLAK: “HALKA HİZMET, HAKKA HİZMETTİR. ASIL GAYEMİZ İNSANLARIN DERDİYLE DERTLENMEKTİR”

Elazığ’da Güçlü Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Recai Güçlü, İstanbul seyahatinde ziyarette bulunduğu Sayın Abbas Çolak ile bir röportaj gerçekleştirdi. Abbas Çolak kendisini tanıtarak daima memleket hasreti çektiğinden bahsederek, emekli olmamış gibi hemşehrilerine hizmet etmekten geri durmadığını söyledi.

 

Abbas Bey öncelikle her ne kadar bizler sizi tanıyor isek de, halkımızın bilmesi açısından kendinizi tanıtır mısınız?

Bana bu fırsatı verdiğiniz için size teşekkür ederim. 20.04.1953 yılında Elazığ’ın Sivrice İlçesine bağlı Akbuğday Köyü’nde dünyaya geldim. İlkokulu 4. sınıfa kadar Akbuğday Köyü’nde, 5. sınıfı ise Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’ndeki bir okulda bitirdim. Orta ve Lise öğrenimimi Maden’de devam ettim. Eğitim hayatımı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde tamamladım. Fakültede okurken eğitim masraflarımı karşılayabilmek için gündüz Zeytinburnu Et ve Balık Kurumu’nda memur olarak görev aldım. Akşam ise Üniversite eğitimini tamamlamak için gayret gösterdim. Daha sonra Beşiktaş Et Balık Kurumu’nun soğuk hava deposunda ve birçok kurumlarda görev yaptım.

Elazığ’ın sizin gibi tecrübeli, devlet kademelerinde üst düzey yöneticilik ve bürokratlık yapmış, her türlü sorunlara çözüm üretebilecek potansiyele sahip insanlara ihtiyacı var. Bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyiz?

Emekli olduktan sonra, sanki emekli olmamış gibi hemşehrilerime hizmet etmekten geri durmadım. Bizim düsturumuz: “Halka Hizmet Hakka Hizmettir.” Asıl gayemiz insanların derdi ile dertlenmektir. Elazığ’ımıza hizmet için yola çıkmaya hazırlanıyoruz. Bu kutlu yürüyüşte siz hemşehrilerimizle beraber olmak için mücadeleye hazırım. Elazığ’da doğup büyüyen Elazığ’ın sorunlarını bilen birisi olarak, memleket özlemiyle Elazığ’a hizmet etmeye gayret edeceğim. Bana hemşehrilerime sesimi duyurma imkanı verdiğinizden dolayı Elazığ’da Güçlü Haber Gazetesi nezdinde size ve ekibinize teşekkür eder, başarılarınızın devamını Cenab-ı Allah’tan dilerim.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL